L'Igor Postolache és l'home que, presumptament, va assassinar una menor de 14 anys a Oviedo. Es tracta d'un jove de 32 anys amb antecedents per assetjar menors d'edat i intentar agredir sexualment una altra noia. Estava ingressat al centre penitenciari d'Astúries, però el canviaran al de León, ja que la presó de Villabona no té les mesures de seguretat suficients per protegir-lo de les possibles agressions dels altres presos.

Aquest home està acusat d'haver matat i d'haver intentat violar l'Erika Yunga, una nena de 14 anys a Oviedo. La víctima feia temps que estava sent assetjada per aquest home d'origen moldau, que ja feia 14 anys que vivia a Astúries. Feia tres setmanes que s'havia mudat al mateix edifici que la menor i un dia que aquesta estava pujant a casa, ell la va començar a apunyalar.

Un rastre de sang de la menor fins a casa de l'Igor a Oviedo

El germà de la víctima, en veure que la nena havia picat al timbre, però que no pujava, es va començar a preocupar i la va anar a buscar a les escales. Va poder comprovar que hi havia la seva jaqueta i un rastre de sang fins a la porta de casa de l'Igor.

Igor Postolache s'intenta suïcidar després del macabre assassinat

Quan els agents van entrar a l'interior, van poder comprovar que el presumpte autor dels fets havia assassinat a punyalades a la menor i ell s'havia intentat suïcidar clavant-se més de 20 ganivetades. L'home va estar ingressat uns dies a l'hospital amb un pronòstic greu i, tan bon punt va rebre l'alta, es va decretar el seu ingrés a presó de manera provisional i sense fiança.

Un pres de confiança vigilava que l'Igor no s'autolesionés

Com que les probabilitats que s'intentés suïcidar eren molt elevades, li van assignar un pres de confiança per vigilar-lo les 24 hores del dia. No obstant això, al cap de pocs dies, Institucions Penitenciàries va veure que la presó d'Astúries no era el lloc ideal per aquest pres, ja que les condicions de seguretat d'aquest centre no poden garantir la integritat física del presumpte assassí, ja que els presos el podrien agredir.

L'assassí de l'Erika és un assetjador de menors en sèrie i un "psicòpata de manual"

L'Igor Postolache assetjava de manera constant nenes menors d'edat i, de fet, almenys quatre víctimes el van denunciar. No obstant això, només el van condemnar a pagar una multa de 240 euros. Segons expliquen les persones que l'han vist a NIUS, l'Igor "és un psicòpata de manual" i el descriuen com un home fred i de poques paraules. Físicament, és de complexió forta, mesura 1,75 metres té els ulls de color blau i el cabell ros i rapat.

Es nega a declarar i a col·laborar amb la Policia Nacional

Així doncs, es preveu que en els propers dies, els agents de la Guàrdia Civil el canviïn de centre penitenciari i el portin al de Lleó. La investigació està en mans de la Policia Nacional i els agents expliquen que l'actitud del presumpte assassí no és col·laborativa i que es nega a declarar.