L'Igor Postolache, el presumpte assassí de la nena de 14 anys d'Oviedo, ha ingressat a presó de manera provisional. Ha rebut l'alta recentment, ja que estava ingressat a l'hospital: després de matar l'Erika es va intentar suïcidar clavant-se 21 punyalades. Com que les probabilitats que es torni a intentar suïcidar són molt altes, un pres de confiança d'aquest centre penitenciari el vigilarà.

L'Igor és un assetjador de menors d'edat en sèrie. Fiscalia l'acusa d'un delicte d'assassinat i d'un altre d'agressió sexual en grau de temptativa. L'home ja havia estat denunciat per assetjar altres víctimes: en un cas va sortir absolt i a l'altre va haver de pagar una multa de només 240 euros. També té un altre antecedent policial per una altra violació amb el mateix modus operandi. 

Cárcel / Pxhere

L'Igor Postolache, l'assassí de la menor de 14 anys d'Oviedo, ha ingressat a presó i un pres de confiança vigilarà que no s'intenti suïcidar / Pxhere

L'Igor feia tres setmanes que s'havia mudat a l'edifici on vivia la víctima i s'havia obsessionat amb ella. Un dia que estava tornant de l'escola la va abordar i la va matar a ganivetades. Tot seguit es va començar a autolesionar i va estar una setmana ingressat a l'UCI amb un pronòstic greu.

Un rastre de sang fins a casa de l'assetjador d'Oviedo

La jutgessa del cas es va desplaçar a l'hospital per informar que, quan rebés l'alta, havia d'ingressar a presó de manera provisional i sense fiança. El dimarts, l'Igor va abandonar l'hospital universitari d'Astúries, on va estar ingressat des del 5 d'abril, el mateix dia que va cometre el crim: la va abordar quan estava a l'interior del domicili i va ser el germà de la víctima qui va donar la veu d'alarma, ja que va veure un rastre de sang que conduïa cap a casa de l'assetjador.

Activen el protocol antisuïcidi amb un "pres de confiança"

El presumpte assassí s'ha acollit al seu dret a no declarar i ja ha ingressat a la presó a l'espera que se celebri el judici. Des del Centre Penitenciari d'Astúries han aplicat el "protocol antisuïcidi" i li han assignat un "pres de confiança" que vigilarà que no s'autolesioni ni s'intenti suïcidar. 

"La mare no té per què demanar perdó, no té la culpa del que faci el seu fill"

La mare del presumpte assassí ha escrit una carta demanant disculpes, però els pares de la víctima han remarcat que no és ella qui ha de demanar perdó, sinó el seu fill, que ha creat un dolor inimaginable a la família, que encara no dona crèdit a què ha passat. "La mare no té per què demanar perdó, no té la culpa del que faci el seu fill", conclou la mare de l'Erika.