Nou crim masclista a Espanya, el desè des d'inicis de 2023. La Guàrdia Civil investiga la mort d'una dona de 39 anys a mans de la seva exparella al municipi de Villanueva de Gállego, a uns 25 quilòmetres de Saragossa. Els fets han tingut lloc al voltant de les cinc de la tarda d'aquest divendres, 3 de març, al carrer San Mateo d'aquesta localitat, quan l'assassí ha aprofitat que la seva exparella havia d'anar a recollir el fill de 6 anys que tenen en comú per emportar-se'l aquest cap de setmana. L'home l'ha esperat al portal de l'edifici i, quan ella ha arribat, no ha dubtat a clavar-li diverses ganivetades i matar-la davant la presència del nen.

Tenien una ordre d'allunyament, però havia caducat

L'home ha pogut ser detingut pels agents de la Guàrdia Civil poc després de cometre el crim i ha estat traslladat fins a les dependències policials. L'agressor i la víctima figuraven al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Viogén), segons ha confirmat el subdelegat del govern a Aragó, Fernando Beltrán. La dona havia presentat diverses denúncies contra la seva exparella i el jutge havia arribat a decretar una ordre d'allunyament, però el període de vigència ja havia caducat i, per tant, avui en dia no estava vigent.

La Guàrdia Civil està interrogant els familiars de la víctima i l'agressor, mentre agents de la Policia Científica han recollit del domicili de l'assassí alguns objectes personals que puguin esclarir els fets i ajudar en la investigació. Un cop s'hagi recopilat tota la informació, es traslladarà a la Delegació de Violència contra la Dona, que serà la que haurà de confirmar si es tracta d'un crim masclista. En cas de fer-ho, com tot sembla indicar, serà el desè crim masclista a Espanya en el 2023 i el catorzè nen que es queda orfe per aquesta violència de gènere. Els fets han provocat una gran commoció a Villanueva de Gállego, que ha declarat dos dies de dol oficial i ha convocat un minut de silenci per aquest dissabte.