Nou crim masclista a Catalunya, aquest cop a l'Anoia. La matinada d'aquest Divendres Sant, els Mossos d'Esquadra rebien una trucada que alertava d'una agressió d'un home cap a la seva parella a la localitat de Vilanova del Camí. En arribar al lloc dels fets han traslladat la víctima a un centre hospitalari, on ha mort hores després a conseqüència de les lesions causades per l'home, de 42 anys, detingut ara com a assassí de la dona.

Mata la seva parella a Vilanova del Camí, a l'Anoia

Segons informen fonts policials, ha estat cap a dos quarts de quatre d'aquesta matinada quan s'ha rebut una trucada que avisava d'una agressió a una dona per part de la seva parella al domicili on convivien a Vilanova del Camí, comarca de l'Anoia. Fins al lloc dels fets ha arribat una patrulla de la Policia Local de Vilanova del Camí que ha detingut el presumpte autor, un home de 42 anys, per un delicte de violència de gènere. La víctima, que estava greument ferida, ha estat traslladada a l'hospital.

Mossos c

Un home mata la seva parella a Vilanova del Camí / Arxiu

Tot i els esforços dels sanitaris per estabilitzar-la, la víctima ha mort hores després a conseqüència de les ferides. No ha transcendit com ha estat l'agressió ni si hi ha hagut una arma blanca implicada. La investigació ha quedat a càrrec dels agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central, que hauran d'esclarir les circumstàncies del crim.

El detingut, que no havia estat denunciat per la víctima per maltractament, ha estat traslladat a una comissaria dels Mossos d'Esquadra, a l'espera de passar a disposició judicial els pròxims dies.

La conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha activat el Servei d'Intervenció en Crisi (SIC) davant aquest feminicidi a Vilanova del Camí i ha demanat que es garanteixi el màxim respecte a la privadesa de la família i del seu entorn.

Es tracta de la tercera víctima mortal de violència masclista enguany a Catalunya, després de la mort d'una dona en mans de la seva parella a Martorell i de la d'una jove de 27 anys per part de la seva exparella al barri del Clot de Barcelona.

Tercera víctima mortal de violència masclista enguany a Catalunya

En aquest darrer cas, tot es va destapar quan un jove de 28 anys es va presentar a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona, ubicada al districte de Sant Martí de la capital, per confessar que havia matat la seva exparella, de 27 anys, a casa seva, deixant orfe el fill petit que tenien en comú. Després de les primeres indagacions es va poder esbrinar que la víctima havia mort escanyada al seu llit, tal com la van trobar els agents després d'acompanyar l'assassí al domicili que compartien.

GuardiaUrbana Barcelona

L'assassí es va presentar a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona per confessar els fets / Arxiu

Tot plegat va tenir lloc el passat 22 de març, no fa ni un mes, quan el jove, de nacionalitat equatoriana va entrar a la comissaria de Sant Martí i, sense esperar que li donessin el torn, li va confessar directament a l'agent que hi havia a la porta que acabava de matar la seva dona, segons va poder confirmar ElCaso.cat. Va ser llavors quan els agents el van acompanyar fins a casa seva, un pis ubicat a Gran Via de les Corts Catalanes, al seu pas pel barri del Clot, on van trobar el macabre escenari.

Allà, estirada al llit, ja sense vida, i amb signes de violència al voltant del coll, van trobar la víctima, de 27 anys i nacionalitat espanyola. Segons detallava aquest mitjà, els guàrdies urbans van poder descobrir que tenien un fill en comú en veure diverses joguines del petit en distintes àrees del pis, encara que l'home va assegurar que en el moment en què ell va acudir per confessar els fets a comissaria, el nen era amb un familiar.