Els Mossos d’Esquadra investiguen un nou crim masclista a Catalunya. En aquest cas, a Cambrils, al Baix Camp. El passat 30 de juliol va aparèixer el cos sense vida d’una dona en un pis i es creu que va ser assassinada per l'exparella, un home de nacionalitat espanyola d’uns 50 anys. La noia morta, també de nacionalitat espanyola, tenia uns 25 anys.

La policia catalana relaciona la mort amb una baralla que va tenir la dona amb l'exparella, i de qui ja tenia una ordre d’allunyament. Els Mossos d’Esquadra han detingut la parella i aquest dimarts, després de passar a disposició del jutge de violència sobre la dona de Reus, s’ha ordenat el seu ingrés a presó. Si es confirma que es tracta d’un cas de violència masclista, la dona de Cambrils seria la vuitena víctima mortal d’aquesta xacra a Catalunya aquest 2021.

Es van estar barallant tot el dia

Segons les informacions que es recullen de la interlocutòria que ha dictat el jutjat de Reus, la baralla entre l’home i la dona va tenir una primera part a les dotze del migdia, a casa d’ella. Després l’home va marxar, va anar al bar i després va tornar, en autocar, a casa de la dona. Entre les cinc i dos quarts de sis, segons els testimonis, es van sentir de nou crits i una baralla al pis de la dona, fins que es va sentir un cop sec. Després d’aquest fet, l’home va marxar de casa, i no hi va tornar fins al voltant de dos quarts de vuit, assegura, quan la seva exparella "li va deixar de contestar les trucades i els whatsapps". 

Tot i que va tornar a les vuit del vespre, fins a dos quarts de nou no va fer una trucada al 112, explicant que la dona estava a estirada a terra, “molt freda, blava i sense reacció”

El jutge no entén què va fer l’home des de la baralla fins que va trucar al 112

Tot i que en un primer moment els Mossos d’Esquadra no ho van tractar com un homicidi, el jutge sí que veu un possible homicidi. A la interlocutòria que ordena la presó de l’home, a la qual ha tingut accés ElCaso.cat, la magistrada assegura no entendre l’espai de temps entre les cinc de la tarda, el moment de la baralla i el cop sec que senten els veïns, fins a dos quarts de nou, quan l’home truca al 112

L’acusat, ara arrestat i a la presó, en l’inici de la seva declaració, assegura que no es va enfrontar amb l'exparella, però en canvi no té cap explicació per a les ferides que presenta la dona a la cara. Segons l’informe forense, la dona presentava signes d’escanyament, si bé és cert que no hi ha encara cap informe definitiu que asseguri que va ser aquest el motiu de la mort.

El jutge també apunta que l’home explica al SEM que la dona “està morta” en diverses ocasions, fins i tot abans que els sanitaris del SEM arribessin a explorar-la. Creuen que l’home va matar la dona al voltant de les cinc de la tarda, va marxar, va tornar i encara es va esperar una estona per trucar al 112. Les proves forenses que es facin, i les investigacions en marxa, ho hauran d’aclarir.

Havia agredit la noia el dia abans

Per testimonis d’unes amigues de la víctima, els Mossos d’Esquadra també saben que l’home va agredir la dona el dia abans, donant-li una bufetada i causant-li una ferida amb sang. Per això, pels indicis que pugui estar relacionat amb la mort de la dona, i per haver trencat la condemna que tenia en vigor que no li permetia acostar-s'hi, la magistrada ha acordat aquest dimarts l’ingrés a presó de l’home.

En un primer moment va ser detingut per trencament de condemna, per haver-se acostat a la seva exparella, però finalment la Fiscalia i el jutjat l’han relacionat amb la mort de la noia.

La investigació segueix en marxa per aclarir els fets

La magistrada, Maria José Nadal, substituta de la titular del jutjat de la violència contra la dona de Reus, veu que l’home pot escapar-se per la falta d’arrelament a Catalunya, perquè no se li coneix cap feina ni cap domicili on visqui. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els fets van passar en un apartament de la zona de l’Ardiaca, a Cambrils. Els veïns asseguren que els enfrontaments entre la parella eren constants i que havien generat problemes per consum de droga i també per consum d’alcohol. 

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació, de manera coordinada amb el jutjat de Reus, per aclarir els fets.