Els habitants d'Alcoi (Alacant) han començat el dia amb la pitjor notícia possible. Un home de 29 anys ha degollat presumptament la seva parella, una dona de 27, abans d'intentar suïcidar-se saltant des d'un cinquè pis. Els fets han ocorregut cap a dos quarts de tres de la matinada, quan els veïns de l'edifici van alertar la Policia que una persona s'havia precipitat al pati de llums.

Els agents van trobar la víctima al lavabo amb lesions d'arma blanca al coll. En un primer moment es va considerar la idea que es tractés d'un suïcidi i un intent de suïcidi, però la investigació apunta al fet que es tracta d'un crim masclista. La dona va ser atesa pels serveis sanitaris desplaçats al lloc dels fets, però, malgrat tots els seus esforços, no li van poder salvar la vida.

No existeixen denúncies prèvies a l'assassinat

Immediatament, la investigació va tractar de determinar si el presumpte assassí tenia alguna denúncia prèvia per violència de gènere. Segons fonts policials, tot i no haver-hi cap denuncia, els veïns van haver de trucar a la Policia amb anterioritat, en escoltar des de l'interior de l'immoble forts crits i baralles.

Els veïns, que asseguren estar “molt afectats” per la mort de la jove, també han explicat que la parella, que compartia l’habitatge des del Nadal passat, es va separar durant un temps a causa de les constants discussions.  

El presumpte autor del crim ha estat detingut i traslladat a l' Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi en estat crític degut a les greus lesions sofertes en la caiguda. Allí romandrà sota custòdia policial, mentre que el cos de la víctima ha estat traslladat a l’Institut de Medicina Legal d’Alacant per que se li pugui practicar l’autòpsia.

La Policia confirma el crim com a violència masclista

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha declarat que la Policia Nacional ha confirmat l'assassinat com a violència de gènere, tot i estar a l'espera de què la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ho confirmi també.

"La nostra simpatia i condolences a tot el poble d'Alcoi. Era una dona molt jove que ha estat víctima d'aquesta terrible tara social com és la violència masclista", ha lamentat la delegada.