La Leticia Rosino va ser violada i assassinada per un adolescent de 16 anys a Castrogonzalo (Zamora) fa tres anys. La mare de la víctima ha explicat la seva indignació per la petita condemna del noi i ha demanat que modifiquin la Llei del Menor per fer sentències més justes.

Assassinat i violació de Leticia Rosino Andrés a mans d'un adolescent de 16 anys

Els fets van passar el 3 de maig del 2018 a Castrogonzalo, un petit municipi a prop de Zamora. La víctima va ser la Leticia Rosino Andrés, una dona que passejava pel poble quan va ser atacada per  D.S.S., un adolescent que en el moment dels fets tenia 16 anys.

La Leticia era natural de Tábara, un petit poble a prop de Castrogonzalo, on es va mudar amb el seu xicot. Aquell 3 de maig a la tarda la jove de 32 anys, molt vinculada a la universitat de Salamanca, va sortir a donar una volta quan, de cop i volta, un altre veí del municipi la va atacar brutalment.

D.S.S. va agredir sexualment a Rosino a plena llum del dia als afores del poble i com que ella es va resistir, ell va matar a cops de pedra. El seu cadàver va aparèixer sense pantalons ni roba interior amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

L'adolescent va confessar el crim a la Guàrdia Civil, però va negar l'agressió sexual

L'adolescent va confessar l'assassinat a la Guàrdia Civil, però no va reconèixer que l'havia violat, tot i que sí que ho va fer. Per aquest mateix, el van condemnar a 8 anys d'internament: fins que fos major d'edat, en un centre de menors i, posteriorment en una presó convencional. Tot i la gravetat dels fets quedarà en llibertat en menys de quatre anys, ja que quan va cometre el crim era menor, uns fets que li redueixen enormement la condemna.

"L'assassí de la meva filla surt en quatre anys i la Leticia està enterrada en un nínxol"

Per aquest mateix motiu, Inmaculada Andrés Pascual, la mare de la dona assassinada i presidenta de la Fundació Leticia Rosino, ha explicat a l'ABC la seva indignació per aquesta condemna que considera injusta: "L'assassí de la meva filla surt en quatre anys i la Leticia està enterrada en un nínxol".

 Leticia Rosino Andrés / Archivo

 Leticia Rosino Andrés va ser violada i assassinada per un adolescent de 16 anys a Castrogonzalo (Zamora) / Arxiu

"Surt molt barat matar"

Andrés Pascual ha demanat que es modifiqui la Llei del Menor, perquè "surt molt barat matar" sent menor d'edat, explica ella mateixa. De moment, no ha sortit a la llum qui és l'assassí i violador de la Leticia, però segons explica La Gaceta, es tracta d'un home amb un caràcter complicat i que té diversos expedients oberts per mala conducta al centre de menors.

Possibilitats de reinserció molt baixes

A més a més, en els informes s'explica que l'assassí masclista va actuar sent conscient dels seus actes, amb una gran manca d'empatia. Es tracta d'una persona amb unes possibilitats de reinserció molt baixes. "No s'han d'imposar penes tan lleus a les persones que no valoren per res una vida", conclou indignada Andrés Pascual.