La Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra ha resolt un intent de crim homòfob que es va registrar a Barcelona, al districte de Sants, aquest passat 4 de novembre. Avui s’ha sabut que els investigadors de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació (UCDOD) van detenir el passat 10 de novembre un home de nacionalitat marroquina de 40 anys que va atacar un home homosexual. 

Li va fer dos talls profunds al coll

L’agressor va aturar la víctima al mig de la via pública, el va insultar per la seva condició sexual i, tot seguit, el va immobilitzar per l’esquena i li va fer dos talls profunds al coll amb un objecte afilat i punxant. La víctima va ser trasllada a l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona amb lesions greus al coll que van requerir diversos punts de sutura. Segons el testimoni de la víctima, clau per detenir l’agressor, el detingut també l’havia amenaçat de mort. Per això, els Mossos i la víctima van sol·licitar també una ordre de protecció. La investigació dels Mossos apunta a la condició sexual de la víctima com l'única motivació de la brutal agressió.

La investigació dels agents de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació de la Comissaria General d’Informació dels Mossos va permetre localitzar i detenir l’autor de les lesions greus el passat 10 de novembre, dijous passat. Dissabte va ser entregat al jutjat d’instrucció número 22 de Barcelona, que va ordenar el seu ingrés a presó. L’home, Y.A., nascut l’any 1982 a Tetuan, al Marroc, està acusat d’un delicte d’homicidi dolós en grau de temptativa i un delicte d’amenaces.

Investigacions contra delictes d'odi sexual

Tal com detallen els mateixos Mossos d’Esquadra en una nota de premsa, les investigacions per delictes relacionats amb l’odi contra persones de l’entorn LGTBI són d’especial interès per a la Comissaria General d’Informació. El passat mes de setembre els Mossos van detenir un home de nacionalitat peruana que va agredir un altre home per las seva condició sexual, al metro de Barcelona. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha felicitat els Mossos d'Esquadra per aquesta detenció. "Contra les agressions d’odi, tolerància zero", ha assegurat. "La feina rigorosa, tenaç i eficient de la Unitat Central de Delictes d’Odi ha permès detenir el presumpte autor d’una agressió homòfoba a Sants", ha detallat en una piulada a Twitter.