L'Omar és el jove de 26 anys que ha estat detingut per, presumptament, matar d'una ganivetada el seu company de pis a Masarac (Alt Empordà). El motiu del crim va ser que es pensava que li havia robat una bossa: va agafar un ganivet que tenia amagat al matalàs i li va clavar una punyalada al coll i el Mohamed, la víctima de 29 anys, va morir dessagnat.

Els fets van passar el dimecres cap a les 20:55 al carrer Mont número 9 de Masarac. En aquesta ubicació hi ha una masia on viuen, aproximadament, uns 20 estrangers de Gàmbia que treballen com a jornalers a la zona de l'Alt Empordà. En el moment del crim, gairebé tots ells estaven al pati resant i, a l'interior de l'habitatge, només hi havia el Mohamed, l'Omar i un altre home.

L'Omar pensava que li havia robat la bossa

En un primer moment, la hipòtesi principal del crim era que havien discutit per culpa d'un matalàs, tal com va explicar una persona que estava al lloc dels fets. No obstant això, ara el mòbil de l'homicidi sembla que ha estat un altre. Tot apunta que van començar a discutir perquè l'Omar pensava que li havia robat la bossa, segons avança ElPuntAvui.

Li va clavar una ganivetada al coll i va morir dessagnat

Per aquest mateix motiu, va anar fins a la seva habitació i va agafar un ganivet que tenia amagat sota el matalàs i, sense pensar-s'ho dues vegades, li va clavar al coll. El Mohamed va començar a cridar de dolor i un altre jove que estava al lloc dels fets va poder comprovar que estava perdent moltíssima sang i que estava greument ferit. Espantant, va sortir al carrer i va demanar ajuda a una dona que vivia per la zona, que va avisar immediatament als serveis d'emergències.

El detingut va confessar el crim de Masarac

Quan van arribar al lloc dels fets, els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van intentar salvar el Mohamed, però al cap de poca estona, va morir dessagnat. Els Mossos d'Esquadra també es van desplaçar fins a Masarac i van detenir l'Omar com a presumpte autor dels fets, que va confessar el crim i va explicar que l'havia matat perquè estava convençut que la víctima li havia robat la bossa. 

Crimen Masarac / Google Maps
Els Mossos detenen un home de 26 anys per, presumptament, haver matat d'una ganivetada el seu company de pis a Masarac (Alt Empordà) / Google Maps

L'Omar continua detingut i encara no ha passat a disposició judicial

El jove de 26 anys ha tingut una actitud col·laborativa durant la investigació, que continua oberta per saber més detalls del crim. L'Omar encara no ha passat a disposició judicial i quan ho faci, molt probablement, entrarà a la presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor dels fets. La casa de Masarac encara està precintada i des de l'ajuntament d'aquesta localitat estan pensant on ubiquen els companys de la víctima, ja que no poden entrar al domicili fins que acabi l'escorcoll.