La baralla mortal entre dues famílies gitanes d'aquest dimecres a la nit en un bar de Mollerussa (Pla d'Urgell) va acabar amb un mort i dues persones detingudes pels Mossos d'Esquadra relacionades amb l'apunyalament. Aquests són un pare i un fill, de 62 i 37 anys, respectivament, que van assassinar, presumptament, H. B. B., un veí de Miralcamp de 35 anys. Un dels germans de l'home que ha perdut la vida, de 30 anys, va resultar ferit greu i l'altre, lleu, va ser ingressat a l'hospital Arnau Vilanova de Lleida (Segrià). L'inici de l'enfrontament que va acabar amb l'últim alè de la víctima sembla ser l'enemistat entre les dues famílies d'ètnia gitana, que estarien enfrontades arran d'una relació entre el fill d'un dels clans i la filla de l'altre, segons apunta la premsa lleidatana.

Trobada accidental al bar i assassinat del sogre

Pel que sembla, els dos arrestats són veïns del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), A.R.C de 62 anys i J.R.R. de 36. Els Mossos d'Esquadra busquen, a més un tercer implicat. La baralla va començar accidentalment, després de trobar-se circumstancialment en el bar de Mollerussa, segons explica La Mañana. Les dues famílies enfrontades portaven força estona al bar, quan un d'ells va fer un comentari sobre el judici que s'havia de celebrar aquest dijous i aquest hauria estat el detonant de l'abatussada i posterior apunyalament. No obstant això, l'enemistat vindria de lluny, de fet l'1 de juny va registrar-se l'entrada en un domicili del Palau d'Anglesola amb pals per part d'una família resident a Mollerussa. Els agressors, segons la denúncia, van acusar el fill de la víctima d'haver maltractat la seva filla, amb qui tenia una relació sentimental.

Bar de Mollerussa on va produir-se la baralla entre dues famílies gitanes enfrontades / ORIOL BOSCH- ACN
Bar de Mollerussa on va produir-se la baralla entre dues famílies gitanes enfrontades / ORIOL BOSCH- ACN

El pacte de no tenir relació entre ambdós clans gitanos va trencar-se, segons publica Segre, per obligar suposadament una de les filles de l'home mort a pujar a un cotxe amb una tercera persona membre de l'altra família. Això va acabar amb el tràgic succés al bar de Mollerussa, tot i que no eren de la zona. La víctima mortal va rebre dues punyalades: una a l'abdomen i una altra al tors. Tot això ha provocat l'esclat de violència a la zona, on, fins i tot, alguns membres de la presumpta família agressora haurien fugit aquest dijous de matinada des del Palau d'Anglesola (on residien) cap a València o Jaén, segons han explicat fonts properes.

L'home mort: H. B. B.

La persona morta és H. B. B. De Miralcamp i amb 35 anys d'edat. Estava casat i tenia quatre fills, dos nenes (de 16, 14  i 1 anys) i un nen (d'11). Una de les filles seria la nòvia d'un dels seus presumptes assassins. Tanmateix, diversos membres d'aquesta família s'haurien vist implicats en altercats anteriors a Mollerussa el 2015, en una altra baralla la pub de la ciutat, segons assegura el segon mitjà citat. 

Bar de Mollerussa on va produir-se la baralla entre dues famílies gitanes enfrontades / ORIOL BOSCH- ACN

Bar de Mollerussa on va produir-se la baralla entre dues famílies gitanes enfrontades / ORIOL BOSCH- ACN

Els Mossos d'Esquadra han reforçat temporalment la vigilància a la zona amb equips d'ordre públic, després de la baralla al bar del passeig Beethoven de la capital del Pla d'Urgell. D'altra banda, davant els fets històrics i l'ocorregut aquest dimecres a la nit, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va demanar més presència policial a la ciutat i pobles propers d'on són les famílies gitanes implicades en el tràgic altercat per no generar "una alarma social" que desemboqui en "una onada d'inseguretat". Ara per ara, la policia catalana continua investigant el cas per esclarir els fets i trobar una tercera persona que, presumptament, hauria estat implicada en l'apunyalament.