Gairebé 30 anys després del crim de les nenes d'Alcàsser, que van ser torturades fins a la mort per Antonio Anglés i el seu còmplice Miguel Ricart, moltes incògnites continuen sense resoldre's i la investigació torna a estar en el punt de mira. Ara, es tornen a registrar els cotxes dels presumptes assassins, que fa 29 anys que es trobaven en un dipòsit judicial. Per a què?

Nous registres als cotxes dels assassins d'Alcàsser

Els agents de la Guàrdia Civil a càrrec del cas busquen ara l'ADN de Miriam, Toñi i Desirée amb noves tècniques criminalístiques que permeten revelar sang i fluids.

Els dos cotxes, marcats amb un punt vermell, van tenir alguna cosa a veure en el crim, però en aquest cas interessa especialment l’Opel Corsa blanc al qual van pujar les nenes abans de ser raptades, violades i torturades fins a la mort aquella nit de 1992.

A més, fa pocs dies, la jutgessa d'instrucció de la investigació aprovava l'anàlisi de cinquanta cabells descartats abans del judici, que passaran pels laboratoris de Toxicologia per aclarir si es pot extreure d'ells noves proves o indicis.

Noves tècniques per trobar l'ADN, sang i fluids

Respecte a això, Amparo Peris, presidenta de l'Associació de Criminologia de la Comunitat de València, assegura que molts casos s'han aclarit gràcies al perfeccionament de l'ADN.

L'objectiu de totes les proves és incriminar finalment Antonio Anglés, el principal sospitós d'haver comès el macabre crim que tot Espanya recorda i que encara no s'ha resolt. Però el presumpte assassí porta desaparegut des que va passar tot, i el seu parador és una de les moltes incògnites que comporta aquest cas.

On és Antonio Anglés?

Les últimes pistes van arribar aquest febrer, quan la jutgessa va ordenar buscar un dels empleats del vaixell "City of Plymouth", que va sortir en direcció a Irlanda el març de 1993 amb el fugitiu a bord com a polissó, segons se sospita.

La decisió va estar motivada per una entrevista del capità de l'embarcació en La Sexta, en la qual va dir que era molt possible que un membre de la seva tripulació pogués ajudar Anglés a escapar, per la qual cosa es va demanar la declaració judicial del mariner.

De les declaracions del tripulant i del capità es va poder extreure que també a bord del vaixell, el fugitiu va mantenir una trucada. Amb qui? És una altra de les preguntes que s'hauran de resoldre amb la investigació.

Miguel Ricart, l'únic condemnat pel crim

Podria ser que a l'altre costat de la línia hi hagués Miguel Ricart, el seu company en el sinistre crim. Aquest sí que va ser enxampat per la justícia i va ser condemnat el 1997 a 170 anys de presó per l'assassinat de les tres nenes, d'entre 14 i 15 anys.

Després de la suspensió de la Doctrina Parot, que facilitava la reducció de condemnes per bon comportament, la seva sentència es va reduir a 21 anys, ingressant a la presó d'Herrera de la Mancha. Tanmateix, Ricart va ser alliberat aviat, el 29 de novembre de 2013.