L'homicidi d'un infermer comès aquest dissabte a l'hospital d'Alcalá de Henares és el quart succés de similars característiques que es registra en un centre sanitari de la Comunitat de Madrid en els últims 23 anys.

La Policia Nacional ha detingut aquest dissabte un conductor d'ambulància fora de servei per degollar amb una arma blanca un infermer a les dependències del servei d'Urgències de l'hospital Príncep de Asturias.

Degolla un infermero a l'hospital Príncipe de Asturias

L'agressor ha entrat a l'hospital vestit amb la seva indumentària habitual de treball, s'ha dirigit a la sala d'urgències i ha atacat l'home. El seu uniforme li ha permès entrar sense cap problema al centre hospitalari.

Víctima i agressor es coneixien d'abans i tenien algun problema personal que no ha transcendit. Després d'una forta discussió a les dependències del personal d'infermeria, l'ara arrestat ha degollat l'infermer, Sergio Luis García, un home de 42 anys i pare de dos fills.

L'agressor portava almenys deu anys treballant com a conductor d'ambulàncies en l'empresa subcontractada pel Summa 112.

3 d'abril de 2003

Aquest tràgic esdeveniment s'uneix a altres de similars característiques, com el que va protagonitzar el 3 d'abril de 2003 Noelia de Mingo, metge resident de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid.

De Mingo, de 31 anys, va matar a les dependències d'aquest centre sanitari a una companya, també metge resident, i a una pacient, i va ferir unes altres sis persones, unes de les quals, un home que visitava la seva esposa, va morir dos dies després, segons Efe.

Hospital / PxHere

Hospital / PxHere

L'agressora, que patia esquizofrènia -segons la sentència dictada després de la celebració del judici- i que feia quatre mesos que no prenia medicació, se sentia espiada i feia dos mesos que planejava els seus crims, segons va declarar davant del jutge.

19 de desembre de 1997

Un altre succés d'aquest tipus va ocórrer durant la matinada del 19 de desembre de 1997, quan un jove en tractament psiquiàtric va estrangular amb un cinturó una àvia de 82 anys mentre dormia en una habitació de la quarta planta de l'hospital de Clínic San Carlos de Madrid.

El presumpte autor, que va assegurar a la policia no recordar res, va ser sorprès per un infermer al costat de llit en el qual es trobava morta l'anciana. L'homicida va ser detingut en aquell moment i ingressat a la presó de Carabanchel, on dos dies després va matar un reclús que dormia a la infermeria de la institució penitenciària.

El 2000, tres anys després de cometre les dues primeres morts, va ser absolt per eximent total de trastorn mental i el tribunal va ordenar el seu ingrés al centre psiquiàtric penitenciari d'Alacant. D'allà va sortir el 2007, encara que sotmès a un control periòdic des d'un centre de referència i medicat.

22 anys després d'aquells crims, el 26 d'octubre de 2019, aquesta mateixa persona, de 49 anys, va intentar matar una altra àvia de 83 anys que es trobava ingressada a la unitat de Traumatologia.

El 29 d'octubre el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'Alcorcón va ordenar presó provisional comunicada i sense fiança.