Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un home de 39 anys acusat de ser el presumpte autor de tres delictes d'estafa comesos a la comarca de l'Urgell. La detenció, que ha tingut lloc a la localitat de Cervera, és fruit d'una llarga investigació que es va iniciar el passat 25 de març, quan la policia catalana va tenir coneixement de dues estafes que s'havien produït el dia anterior a Bellpuig i Anglesola. A més, el 5 d'abril se li va sumar una altra estafa a Anglesola que seguia el mateix patró que les anteriors i que feia sospitar als investigadors que es tractava del mateix estafador.

L'estafador feia servir el mètode del 'fals amic'

En tots els casos el delinqüent seguia el mateix modus operandi. Fent servir el conegut mètode del 'fals amic o familiar', contactava amb les possibles víctimes i es guanyava la seva confiança, fent-los creure que tenien una persona en comú que podia ser un familiar o un amic. Un cop ja havien establert aquesta relació, els deia que aquesta persona que tenien en comú havia mort i que necessitava els diners per poder anar a l'enterrament i fer-se càrrec de les despeses originades pel sepeli.

A través d'aquest mètode, la persona detinguda havia aconseguit enganyar tres persones i estafar-los fins a aconseguir uns 1.570 euros. La investigació per part dels Mossos va permetre identificar l'estafador, un home de 39 anys que va poder ser detingut a Cervera. Es tracta d'un vell conegut dels cossos policials amb diversos antecedents i ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera. La investigació per part de la policia catalana segueix en marxa i no es descarta que puguin haver-hi més víctimes que encara no hagin denunciat les estafes fruit de la vergonya que passen aquest tipus de víctimes.