Un magatzem de Rubí (Vallès Occidental) ha cremat, aquest dimarts a la tarda, amb una columna de fum visible des de diversos quilòmetres. Però, a més, la fumarada ha provocat que els Bombers de la Generalitat hagin desallotjat una illa de cases properes, on resideixen una cinquantena de veïns, com a mesura preventiva en el marc de les tasques d'extinció de l'incendi al polígon industrial de Cova Solera. Segons les informacions de Bombers, l'intens foc ha fet caure part de la coberta de l'edifici, abans de poder donar-lo per controlat al voltant de les 19:00 hores. 

Tanmateix, el problema ha estat en l'expansió de les flames. Per la qual cosa, els efectius de Bombers de la Generalitat han treballat per evitar que el foc es propagués i afectés altres naus. Per això, han realitzat una estratègia defensiva interior i exterior, aquesta última amb autoescales, per intentar que l'incendi no afectés altres construccions del recinte industrial. Segons ha informat el cos d'emergències, en el marc de l'operatiu s'ha activat el Grup d'Estructures Col·lapsades (GREC) i, d'altra banda, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla d'emergències Procicat.

Una cinquantena de desallotjats i veïns confinats

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l'incendi a tres quarts de tres de la tarda i, immediatament, s'han desplaçat amb unes 22 dotacions. En aquests moments continuen les tasques d'extinció, mentre una cinquantena de persones han estat desallotjades de les seves cases pel foc que hi ha en un magatzem amb cartró de Rubí. Protecció Civil ha recomanat a la resta de veïns de les rodalies que es confinessin a l'interior dels seus domicilis, amb portes i finestres tancades perquè no els hi arribés el fum que sortia del polígon industrial Cova Solera.

Un cop controlat l'incendi, a les set de la tarda, els operatius del GREC han iniciat els treballs de valoració de la seguretat de l'edifici, mentre els Bombers, que continuen al lloc de l'incendi amb 15 dotacions, han prosseguit amb les tasques de refredat des de l'exterior, buscant punts calents a l'espera de poder accedir a l'interior del recinte, i es preveu que continuïn treballant a la zona durant tot el matí de dimecres.