El passat dimecres els Mossos d'Esquadra desmantellaven un narcobloc situat al carrer Riu Anoia, al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat (Baix Llobregat). A l'edifici hi van trobar setze pisos amb la llum punxada que amagaven més d'una dotzena de plantacions de marihuana. L'operació es va saldar amb sis detencions, però els dos clans afectats per la batuda no van deixar-ho córrer. L'endemà a la nit, un grup de 30 persones va apropar-se fins a la comissaria dels Mossos ubicada a l'avinguda de l'Onze de Setembre, i van llençar pedres i cremar contenidors fins a gairebé les cinc de la matinada. L'assalt va quedar sufocat, però aquests individus han tornat a provocar disturbis durant la matinada d'aquest diumenge, com a venjança per haver desmuntat les seves plantacions.

Han deixat part del barri a les fosques 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, a tres quarts de tres de la matinada d'aquest diumenge, han tornat els actes vandàlics, i de manera més organitzada que abans. Poc abans de les tres, els fanals del carrer del Riu Llobregat van apagar-se de cop. Era el senyal que els delinqüents esperaven per a reprendre les seves protestes, amagats per la foscor. El seu enuig ja no anava dirigit només als agents de l'ordre públic; durant els moments que els llums estaven desconnectats, diverses persones van llençar pedres contra els cotxes que passaven per la carretera B-20, i calaven foc a contenidors i vehicles estacionats pel barri.

pedres b20
Diverses persones van llençar pedres contra els cotxes que passaven per la carretera B-20. / Foto: Cedida

La brigada municipal del Prat de Llobregat va reactivar la il·luminació del carrer en dues ocasions, fins que, cap a dos quarts de cinc de la matinada, van aconseguir dispersar els vàndals. Gairebé totes les persones que han participat en aquestes protestes estan identificades pels Mossos d’Esquadra, però a hores d’ara no consta cap detenció, tot i que la policia catalana ha obert una investigació per poder localitzar i, finalment, arrestar els individus responsables d’aquests disturbis. La nit ha acabat amb tres vehicles calcinats per complet, però, afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap ferit.