Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 39 anys que aquesta matinada ha provocat un incendi a casa seva, a la plaça major d’Artesa de Segre (la Noguera), per intentar matar la seva parella, una dona que ha resultat ferida greu. La policia ho investiga com un possible cas de violència masclista i després de poder extingir l’incendi i evacuar a la dona, els Mossos d’Esquadra han detingut, a dos carrers del lloc dels fets, l’home, la parella de la dona ferida.

Els investigadors de la policia catalana tenen clar que l’home ha provocat l’incendi per causar danys a la dona, amb la intenció de matar-la. Li ha llençat líquid inflamable a sobre, mentre dormia, i després li ha calat foc. La dona, tot i que no es pateix per la seva vida, està ferida molt greu amb cremades a gran part del cos, sobretot, a la part superior, braços i cara.

La dona, greu a la Vall d'Hebron

La víctima havia de ser traslladada a l’Arnau de Vilanova, però finalment el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha traslladat a la Vall d’Hebron de Barcelona, l’hospital de referència per cremades. L’home U.A. Mendez, no tenia antecedents policials i tampoc constaven, segons ha pogut saber ElCaso.cat, denúncies prèvies entre la víctima i el seu botxí. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Balaguer s’ha fet càrrec del cas per aclarir els fets.

Segons les primeres informacions que ha facilitat la policia catalana, l'home ha ruixat la dona amb un líquid inflamable mentre estava al llit i després l'ha incendiat, al voltant de les quatre de la matinada. Diversos veïns de la zona han alertat quan han vist que sortia fum del pis, de tres plantes, al mateix centre d'aquest municipi de la comarca de la Noguera.

El foc que s'ha originat al llit ha corregut per tota la casa, cremant diverses habitacions del primer pis. L'home també ha hagut de ser atès a l'hospital de Lleida amb ferides, tot i que tampoc es pateix per la seva vida.