La Guàrdia Civil va detenir tres persones i intervenir més d'un miler de plantes de marihuana en un control de trànsit a l'autopista A-2 el passat dijous, 2 de març. Els agents havien establert un control rutinari a l'altura de la Bisbal del Penedès i anaven aturant els vehicles de forma aleatòria. Entre aquests, li va tocar a un cotxe amb matrícula francesa en el qual viatjaven tres ocupants. La intenció era identificar-los i registrar l'automòbil, però sense pensar que podien ser delinqüents. En canvi, els tres homes van començar a presentar una actitud nerviosa que va fer aixecar les sospites dels policies

Els agents van veure des de l'exterior que al maleter hi havia abundants capses de cartó tancades i van demanar als homes que les obrissin per veure que hi havia al seu interior. Va ser aleshores quan van descobrir allò que estaven amagant i els havia fet posar tan neguitosos en ser aturats: més d'un miler de plantes de marihuana. Concretament, eren 1.123 plantes de petita mida que feia poc que haurien estat plantades en testos petits i estaven llestes per a ser trasplantades a testos més grans perquè poguessin créixer. De fet, els agents creuen que en aquells moments precisament les estaven transportant a un lloc de cultiu proper.

Les plantes podrien valer milers d'euros quan haguessin crescut

Des de la Guàrdia Civil estimen que un cop les plantes haguessin crescut i haguessin estat llestes per vendre, el seu valor econòmic hagués pogut rondar entre els 500.000 euros en una plantació exterior i els 800.000 euros en el cas d'una plantació interior. Unes xifres que haguessin pogut augmentar en cas que la droga s'hagués venut a altres països d'Europa. Tot el material requisat va ser traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil del Vendrell. Després de fer les diligències, els detinguts van quedar en llibertat en seu policial i amb l'obligació de personar-se al Jutjat d'Instrucció 6 del Vendrell, qui s'ha fet càrrec de les actuacions.