El port de Mataró tindrà aquest dissabte a la nit un nou inquilí, però no serà un nou vaixell com seria habitual, sinó un cotxe. Concretament, un Fiat Punto matriculat a finals de l'any 2008 que aquest migdia ha caigut a l'aigua dins la instal·lació portuària i que ha acabat dipositant-se al fons del mar. L'impactant vídeo de l'escena en què el vehicle s'anava enfonsant a poc a poc s'ha fet viral a les xarxes socials i a les aplicacions de missatgeria instantània.

 

En les imatges, enregistrades per un usuari que hi havia en aquell moment a les instal·lacions, es veu com el vehicle està en vertical, amb la part davantera sota l'aigua i la posterior encara a la superfície. L'aigua el va engolint cada vegada més ràpid, fins que al final la pressió fa que s'obri la porta del maleter i diversos objectes que hi havia en el seu interior surtin disparats i quedin flotant a la superfície, mentre el cotxe desapareix completament.

El vehicle ha caigut a l'aigua perquè el conductor no havia posat el fre de mà

Segons ha avançat Capgrós, el conductor del turisme hauria aparcat el seu vehicle, però no hauria posat el fre de mà, fent que aquest acabés rodant pendent avall cap a l'aigua i s'acabés enfonsant. Quan els treballadors del port han vist l'escena ja era massa tard per intervenir-hi. Afortunadament no ha calgut lamentar cap dany personal. Des de l'autoritat portuària s'han posat en contacte amb el propietari del vehicle i amb les companyies asseguradores per tal de retirar-lo, una operació que no es farà fins que vingui la grua aquest diumenge.

Així doncs, el vehicle haurà de passar la nit al fons del mar abans no sigui retirat. Des del Port de Mataró s'han activat tots els protocols de prevenció establerts en aquests casos. S'ha comunicat als propietaris de les embarcacions que hi ha al voltant perquè evitin sortir a navegar i xoquin amb el vehicle enfonsat. De la mateixa manera, s'han col·locat unes barreres anticontaminació.