Incident greu de seguretat aquest migdia de dissabte al Complex Central dels Mossos d’Esquadra, Egara, a Sabadell. Un conductor sota els efectes de la droga ha intentat accedir a l’interior dels quarters generals de la policia de Catalunya, on ha estat aturat per una furgoneta de la Brigada Mòbil (Brimo) que estava entrant també al Complex Central i ha xocat contra la tanca, evitant així poder accedir a l'interior. L'avís és del voltant de les quatre de la tarda.

La ràpida actuació dels agents d’aquest equip de la unitat antiavalots de la policia catalana, que per sort eren també a la zona d’aparcament de la seu central dels Mossos, ha pogut reduir el vehicle, reduint l’home. Les primeres informacions apunten al fet que el conductor, que ha estat arrestat, anava sota els efectes de la cocaïna i es descarta, ara per ara, que tingués qualsevol mena de motivació terrorista. El detingut té nacionalitat espanyola i 41 anys.

No tenia motivació terrorista

De totes maneres, la policia catalana ha obert una investigació per aclarir els fets i poder-ho descartar 100%. De manera paral·lela, s’ha ordenat iniciar una investigació per també aclarir com el conductor ha pogut arribar fins a les portes del Pentàgon català tot i que no ha pogut accedir a l’interior per fortuna. L'home ha quedat detingut per un delicte de conducció temerària i atemptat contra agents de l'autoritat.

Egara és la seu de la Prefectura de la policia catalana, dels serveis centrals dels Mossos d’Esquadra i també la base de les unitats especialitzades com, entre d’altres, la Brigada Mòbil, que per fortuna ha pogut aturar el cotxe. Tot i que el dissabte hi ha menys moviment, en aquestes oficines policials, hi treballen cada dia centenars d’agents dels Mossos d’Esquadra.

No és el primer cop

L’intent d’intromissió a Egara amb un turisme ja s’havia repetit, en altres dependències policials dels Mossos d’Esquadra, en el passat. Cal recordar el cas d’un cotxe que va accedir a l’aparcament exterior de la comissaria de Premià de Mar o gairebé a l’interior de la recepció de la comissaria de Ripoll. En els dos casos, les brigades d’Informació dels Mossos d’Esquadra van descartar qualsevol motivació terrorista, i també van ser persones o sota els efectes d’algun tipus de droga o amb problemes mentals.

Està en marxa un estudi encarregat per la direcció policial dels Mossos d’Esquadra, arran dels atacs contra la comissaria de Vic, durant els aldarulls per la detenció de Pablo Hasél, per valorar si són prou segures a agressions externes. Ara per ara no se’n coneixen els resultats, però està clar que la seguretat del Complex Central Egara caldrà també ser revisada després de l’episodi d’avui.