El cantant Xuso Jones, conegut pel seu pas pels programes Tu Cara Me Suena o La Voz, també va participar en la tercera edició de MasterChef Celebrity el 2018. Ara, quatre anys més tard ha confessat la traumàtica experiència que va viure, que ha definit com una "puta merda". Ho ha fet en el podcast Reyes del Palique i ha revelat diversos secrets del programa de TVE que es veia recentment esquitxat per la mort de Verónica Forqué després del seu pas pel concurs culinari.

Xuso Jones revela el costat fosc de 'MasterChef'

El cantant murcià revelava als youtubers Fizpireta i Uy Albert que la participació en la competició no li havia deixat un bon record. Començava cedint una mica i admetent: "A MasterChef no vaig aprendre res de cuina. Es pot dir que no s'aprèn gaire", encara que va demanar als entrevistadors que no l'estiressin la llengua. Tanmateix, va acabar dient: "Em sembla un programón, però la meva experiència va ser una puta merda".

Xuso Jones confessa la seva experiència en 'MasterChef' / YouTube

Xuso Jones confessa la seva experiència a 'MasterChef' / YouTube

Encara que no ho deia en un to agressiu ni de conflicte, sembla que el que succeeix darrere de les càmeres afecta directament els concursants, que moltes vegades exploten sota la pressió que sembla provenir només de la competitivitat del format. "Tampoc no s'ha de criminalitzar res, però sí que anava amb l'expectativa que seria un programa d'entreteniment i ni de bon tros. Vaig perdre set quilos en deu dies en veure coses que no em quadraven", admetia.

"La meva experiència va ser una puta merda"

Així, resumia com a "traumàtica" l'aventura davant dels fogons del talent xou, ocasió que va aprofitar per detallar que els responsables utilitzen algunes tècniques per "crear polèmiques". Amb això es refereix a les sorpreses que preparen els concursants i com es construeix el relat: "Perquè un programa d'entreteniment entretingui a casa darrere de les càmeres han de passar cosetes que l'espectador no s'imagina". A això afegia que ni ells no sabien la diferència entre el real i el fictici i les definia com a "cosetes de les quals no t'avisen i que no saps si són reals".

Xuso Jones va ser el segon expulsat en l'edició, però va ser suficient per veure com boicotejaven la seva feina, tal com detallava ell mateix: "Una senyora em diu que em prepari molt bé, per l'endemà arribar i veure com m'estan ficant no sé què al plat sense adonar-me'n o canviant-me els plats de lloc, perquè vingui una persona i em cridi que on són els 20 plats que falten. Jo sabia al 200 % que els plats els havia deixat allà".

Canvis en directe i jocs mentals als participants

Tot aquest tipus de "cambiazos" implicava que el mateix cantant dubtés de si mateix, creient que eren imaginacions seves: "Arriba un punt de tensió que penses si estàs boig. Ho fa l'equip perquè després vingui una persona a fotre't crits" i al final del programa acabava pensant "Hòstia, què m'han fet en directe?" a més de no ser capaç de dir res perquè "Què has de dir?". La crítica de Xuso Jones coincideix amb la confessió de la gimnasta Almudena Cid, que va participar en la quarta edició de MasterChef Celebrity i que aquest mes criticava en una entrevista a la revista Lecturas, qualificant la seva participació com "la pitjor experiència televisiva de la meva vida".