Els cadàvers de mare i filla trobats a Gijón jeien en habitacions separades en avançat estat de descomposició. Feia uns dos mesos que eren mortes. La mare tenia 70 anys i la filla 40. Un conegut va alertar la Policia Nacional de la seva absència. Ara la investigació prova d'aclarir les circumstàncies de la mort. A aquest escenari ja devastador se suma que el gat domèstic de la família va devorar part de les restes mortals.

Mortes des de fa dos mesos a Gijón

Els agents es van traslladar a un pis del carrer Juan Alvargonzález. Allà van trobar els cadàvers de María E.C. i a la filla Vanessa F. C. La mare, vídua, portava impedida diversos anys i depenia per complet de la seva filla, que patia greus trastorns mentals que l'havien portat a ingressar diverses vegades a la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital de Jove, relata El Comercio.

La seva absència en les últimes setmanes no va posar en alerta els veïns. Segons un testimoni, "eren persones que no es relacionaven pràcticament amb ningú i que passaven molt temps a casa". Les mortes no tenien tampoc relació amb els seus familiars des de feia molt temps, precisa la mateixa font. Va ser un amic de la Vanessa el que va alertar la policia de la seva desaparició. Feia moltes setmanes que aquesta no responia a les seves trucades.

Policia nacional / Europa Press

Policia nacional / Europa Press

Així, el servei de Salvament i Extinció d'Incendis va accedir al domicili, va facilitar l'entrada dels agents i van comprovar que les dues dones jeien mortes, en estat de descomposició. El cos de la mare era al terra de la seva habitació mentre que el de la filla era en una altra habitació, envoltada de pots de barbitúrics.

Al pis també hi havia un gat viu que havia menjat part del cadàver de la mare, especialment a la zona del rostre i cap. L'animal ha estat lliurat en dependències municipals.

Mort natural i suïcidi, entre les hipòtesis

La investigació es troba encara en fase inicial a causa que l'estat de descomposició dels cadàvers no va permetre precisar les circumstàncies de la mort durant la inspecció ocular. Entre les hipòtesis que estudien els investigadors hi ha la possibilitat que la mare morís de forma natural i que la filla s'hagués suïcidat posteriorment. L'autòpsia determinarà l'ocorregut.

El distanciament de les mortes amb els seus familiars va ser evident quan els primers en ser contactats van rebutjar ocupar-se dels seus cossos. Només alguns parents en segon grau s'han presentat als serveis funeraris.