A hores de què se celebri el sorteig del Nen i de què els somnis de moltes persones es facin realitat, és necessari advertir els afortunats del que s'ha d'evitar a l'hora d'anar a cobrar els premis que segurament els canviïn la vida.

Què no fer si et toca la loteria de Nadal

I perquè no sigui un canvi negatiu, cal anar amb cura en manipular aquestes quantitats tan grans. En el cas que els nens de San Ildefonso cantin, un a un, la combinació de números que tenim a la mà i que ens caigui el Gordo, l'eufòria no ens deixarà pensar.

Loteria nadal EP 1

Sorteig del Nen / Europa Press

El prioritari és localitzar el nostre dècim i guardar-lo bé, sense deixar-lo a la butxaca posterior dels pantalons, arriscant-nos a rentar-lo i caure en desgràcia, o sobre la tauleta de nit o algun lloc en el qual se'ns podria robar o extraviar.

D'altra banda, passats els moments d'emoció, és necessari tenir el cap fred per afrontar el premi. I és que, encara que se sol pensar a què fer amb tots els diners, és també vital saber què no fer una vegada som guanyadors de la loteria nadalenca.

Administrar el premi amb cap fred

Segons Loteries Juanito, l'administració número 1 de Huelma, a Jaén, el primer que hem d'esquivar és una celebració amb magnificència.

I és que els amics es multipliquen quan algú guanya la loteria i convidar a una gran festa a tots ells pot sortir-nos molt car, a més de ser extremadament vulnerables a possibles estafes i fraus que ens porten de l'eufòria al clot.

Un altre dels punts importants és la feina que tinguem, que recomanen no deixar. En lloc d'actuar en calent i trucar al cap per acomiadar-te, deixa la decisió per a uns dies més tard i estudia al costat d'un assessor de confiança si és una decisió intel·ligent o impulsiva i problemàtica.

Falsos amics, estafes o inversions insostenibles

Una vegada hàgim cobrat els diners, cal evitar precipitar-se en inversions arriscades de més. Per a això és imprescindible armar-se de calma abans de pensar en les opcions, així com comptar amb un gestor de qualitat i amb bon criteri. Els zeros de vegades confonen i potser la inversió no és tan rendible com ens diuen els interessats en la nostra acabada d'adquirir fortuna.

Diners rentadora

Imatge d'arxiu de diners / Pixabay

A més, algunes d'aquestes inversions comporten grans despeses que s'allarguen en el temps, com els amarratges de vaixells, el manteniment d'un cotxàs o d'una casa gran que hàgim comprat en ple rampell nadalenc.

Per tant, llevat que ja comptem amb un matalàs que ens permeti afrontar el cost a llarg termini, és millor evitar aquest tipus de compres de luxe.

Diversificar la inversió i rebre bons consells

I en relació amb això, rematen suggerint no fer un all-in i que es diversifiqui la inversió, és a dir, que intentem no dedicar tot el premi o la seva majoria per liquidar una hipoteca o a realitzar una única aposta.

Per exemple, els experts aconsellen posar una part a termini fix en l'entitat que ofereixi el rendiment més interessant, una altra en algun programa d'estalvi i algun altre a tapar els forats a conveniència.

En definitiva, la fórmula perfecta no existeix i cada persona compta amb unes circumstàncies diferents, però els punts en comú són no precipitar-se en prendre decisions, envoltar-se de bons consellers i tenir clar que els diners de la loteria de Nadal no duraran per sempre.