Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil estan treballant des del matí d’aquest dimarts en un operatiu contra el narcotràfic en l’àrea metropolitana de Barcelona. En el punt de mira tenen una organització criminal internacional que introduïa haixix a Catalunya per mar amb l’objectiu de distribuir-la per tot el territori.

Segons les primeres informacions policials, s'han realitzat diversos escorcolls a domicilis de fins a sis municipis de la zona, en concret a Rubí, Cerdanyola i Terrassa, al Vallès Occidental; a Canovelles (Vallès Oriental); a Cabrils (Maresme); i Sant Adrià del Besòs (Barcelonès). A més, s'han trobat diverses embarcacions  que els narcotraficants feien servir per entrar l'haixix a Catalunya, i ja s'han dut a terme algunes detencions.

Enxampats els 'braceros' de l'haixix a Mataró

El passat mes de febrer els Mossos d’Esquadra detenien quinze persones relacionades amb la introducció d’haixix a Catalunya a través del port de Mataró (Maresme). Els traficants estaven entrant 1.500 quilos d’aquesta droga, fent servir una embarcació lleugera, quan van ser enxampats. Al voltant de les quatre de la matinada del 5 de febrer, el vigilant del port es va adonar que una llanxa de gran potència intentava accedir a la dàrsena carregada amb farcells. L’home va trucar al 112 i quan van arribar els Mossos, els hi va mostrar les imatges de les càmeres de seguretat, i la policia va confirmar que es tractava d’una entrada de droga al port.

Els Mossos van tallar els accessos al port, ja que van observar que diverses persones, les encarregades de rebre la mercaderia a terra i conegudes com a “braceros”, estaven descarregant els farcells i ficant-los a l’interior d’un camió. Alguns dels traficants van marxar amb la llanxa, però la resta, un total de quinze, no va poder marxar del port: van ser detinguts quan intentaven sortir. En un dels camions que van interceptar els Mossos, es van trobar 50 farcells d’haixix, que sumaven un total de 1.500 quilos d’aquesta droga.

La llanxa en la qual transportaven la mercaderia va aparèixer abandonat en una platja entre Mataró i Llavaneres, on la policia creu que els traficants havien fet un altre desembarcament, després del qual van fugir amb una altra embarcació.