La Policia Nacional ha desarticulat una banda especialitzada en el tràfic de cocaïna que operava per tota l’àrea metropolitana de Barcelona, detenint sis persones acusades dels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i tinença d’armes. En el marc de l’operació s’han dut a terme diverses entrades i escorcolls a domicilis de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), i s’han requisat 811 grams de cocaïna, tant en roca com en pols, un revòlver, una catana i una daga, així com documentació falsificada i més de 5.000 euros en efectiu. Dos dels detinguts ja han ingressat a presó, mentre els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs.

Primers detinguts a Terrassa

La investigació va començar arran d'unes denúncies anònimes sobre el tràfic de substàncies estupefaents per la zona de Santa Coloma de Gramenet. Després de verificar aquesta informació, els agents van poder identificar els sospitosos, establint un dispositiu de vigilància. Així, van seguir a tres d'ells fins a Terrassa (Vallès Occidental), on els van enxampar amb les mans al plat mentre feien el traspàs d'una làmina de 315 grams de cocaïna en roca a un client. La policia va intervenir i evitar la transacció, detenint els tres sospitosos.

839795c5 a503 4cba b924 d8f93b567008 (1)
La policia ha desarticulat aquest grup que operava per tota l'àrea metropolitana de Barcelona | Policia Nacional.

Aquestes primeres detencions van propiciar una ordre judicial d’entrada i escorcoll dels domicilis dels sospitosos, ubicats a Santa Coloma de Gramenet, on van trobar els altres tres integrants del grup i nombroses paperines de la droga preparades per la venda. Després de passar a disposició del jutjat de Sabadell, dos han ingressat a presó de manera provisional, i els altres quatre han quedat en llibertat amb mesures cautelars com la retirada del passaport i l’obligació de presentar-se davant el jutge cada setmana fins que se celebri el judici oral.

Els Mossos desarticulen una banda dedicada al tràfic de cocaïna a Reus

Durant la matinada d’aquest dimecres, els Mossos d’Esquadra han dut a terme un macrooperatiu contra el tràfic de cocaïna a Reus, al Vendrell i a Tarragona, que s’ha saldat amb una vintena de detinguts, la majoria al barri de Sant Josep Obrer, i s’han confiscat més de 1.000 plantes de marihuana, 1 quilo d’heroïna i 250 grams de cocaïna, així com quatre armes de foc i 15.000 euros en efectiu.  

L’operatiu ha estat liderat per la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, i ha comptat amb la col·laboració d’efectius del Grup Especial d’Intervenció (GEI), la Brigada Mòbil i els agents de l’ARRO.