Agents de la Policia local i del Servei de Bombers de Sevilla han precintat cinc naus del Polígon Carretera Groga de la capital per motius de seguretat, i han intervingut 7.500 productes falsificats amb un valor que s'acosta als 200.000 euros.

Entre altres productes, a l'interior de les naus es van trobar unes 30.000 mascaretes quirúrgiques i 6.000 productes pirotècnics no homologats i emmagatzemats sense complir les mesures de seguretat, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l'Ajuntament de Sevilla.

L'operació s'ha dut a terme deu dies després que els efectius municipals actuessin en l'incendi d'un establiment similar i resulta a més rellevant pel material que ha estat intervingut, ja que suposa un delicte contra la propietat intel·lectual amb una repercussió negativa sobre la imatge i el negoci de les marques afectades.

Les autoritats treballen en la sanció del propietari

Per això, s'han iniciat ja els corresponents procediments judicials contra la persona propietària, que ha estat imputada i a qui se li atribueix un delicte contra la propietat intel·lectual, mentre que les naus han quedat precintades.

Durant l'operació, els agents van comprovar que la nau inspeccionada es comunicava a través de grans butrons realitzats a les parets amb quatre naus limítrofes, la qual cosa augmentava la capacitat d'emmagatzematge no legalitzat en espais que des de l'exterior semblaven sense activitat.

A més, al seu interior, el recinte mancava d'un sistema d'extinció d'incendi adequat o de sortides d'emergències. La mercaderia s'apilava superant l'altura màxima permesa en passadissos molt estrets, sense respectar la distància mínima d'1,80 metres, i hi havia abundant material amuntegat directament a terra.

Els articles no s'emmagatzemaven com indica la normativa

La disposició d'emmagatzemament de mercaderia tèxtil, joguines i articles altament inflamables no guardava les condicions de seguretat i prevenció d'incendis exigides per la normativa, per la qual cosa en cas de sinistre resultaria completament impossible el seu control.

Aquestes imprudents condicions de l'establiment van motivar que bombers i Policia Local procedissin al cessament de l'activitat per evitar riscos per a clients i treballadors.

Els Estats Units contra la pirateria

L'Oficina del Representant Comercial dels Estats Units ha publicat un informe en el qual assenyala a empreses xineses que operen a través de WeChat i Aliexpress, consideren que aquestes dues plataformes són focus de pirateria i creuen que és necessari que la població sigui més responsable respecte al seu ús.

Aquesta associació pretén que les autoritats endureixin les seves mesures per evitar que hi hagi persones que es lucrin a través de la propietat intel·lectual d'altres. També denuncien que a la Xina moltes empreses fan treballar-ne massa els seus treballadors, no complint la normativa de drets laborals.

Addicionalment, han fet una llista d'empreses xineses que no poden aconseguir negocis com a entitats nord-americanes sense una llicència especial atorgada pel govern dels Estats Units.