Els Mossos d'Esquadra busquen dos lladres que aquest 23 d'abril, dia de Sant Jordi, van assaltar una casa del carrer de Sant Antoni Maria Claret de Tarragona, al centre de la ciutat, i es van emportar un botí, segons ha pogut saber ElCaso.cat, de més de 50.000 euros en joies i diners en efectiu. Els fets es van registrar al voltant de les nou de la nit en aquest carrer, a tocar de la plaça d'Imperial Tarraco i hauria pogut acabar encara pitjor. 

Més de 50.000 euros de botí

Quan els lladres eren a l'interior de la casa el propietari va arribar i se'ls va trobar a l'interior, però ja portaven el botí. El van amenaçar amb una arma blanca i van poder escapar de la casa, saltant per la balconada que havien fet servir per entrar, fugint després amb un vehicle que estava aparcat a l'exterior i del qual els Mossos d'Esquadra, amb gestions d'investigació, van poder-ne aconseguir la placa de matrícula. Els dos lladres van poder escapar i els Mossos d'Esquadra i els investigadors de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona els estan intentant caçar. 

Segons les primeres informacions, els lladres es van emportar un rellotge Rolex valorat en 32.000 euros, un anell valorat en 14.000 euros, un altre anell valorat en 2.000 euros i 2.000 euros en efectiu que els propietaris tenien a casa seva, tot i que no en una caixa forta. A més de les patrulles de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de la capital del Camp de Tarragona, a la zona també s'hi van desplaçar agents de la Unitat d'Investigació, que van fer les primeres comprovacions i recollida d'indicis, que aquest matí està previst que segueixi. Un dels objectius dels investigadors és localitzar el vehicle i també poder trobar empremtes a la balconada, que estava forçada i és per on els lladres escaladors van utilitzar per entrar en aquesta casa del carrer de Sant Antoni Maria Claret de Tarragona.

Crisi a Tarragona

Aquest important robatori coincideix amb la crisi que viu actualment la ciutat de Tarragona. La Guàrdia Urbana ha declarat la guerra a la Prefectura i també a l'alcalde Rubén Viñuales i ha decidit no fer més hores extres. Això ha comportat que la policia de la ciutat, que fa setmanes assegurava que la policia catalana els havia abandonat, després dels incidents al barri de Campclar, ara necessitin els Mossos d'Esquadra per reforçar serveis per falta d'agents. 

En aquest Sant Jordi o en la celebració de la Feria d'Abril, els Mossos hauran de desplegar-se per assumir tasques de la policia de la ciutat per falta de personal, que es neguen a fer hores extres. El cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona, l'intendent Manel Vázquez, ha sortit al pas i ha assegurat que haurà d'acceptar l'ajuda dels Mossos.