Nou revés per a la família de José Antonio Martínez, l'excursionista català que el passat 29 de desembre va desaparèixer quan va sortir a fer muntanyisme a la Serra de Béjar, a Salamanca, en un punt limítrof entre Castella i Lleó i Extremadura. Aquest dimecres, la Guàrdia Civil havia muntat un nou dispositiu de recerca a la zona de la localitat de Tornavacas, a Càceres. L'operatiu se situava concretament al pic Torreón, el paratge on es va detectar per última vegada el senyal del seu telèfon mòbil

L'operatiu s'ha dut a terme aprofitant el bon temps a la zona i la possibilitat de sumar bons equips de recerca provinents d'altres punts d'Espanya per cobrir una amplia zona. Hi han participat diverses dotacions de la Guàrdia Civil, entre ells el Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya (GREIM) de l'àrea de Navacerrada (Madrid), un gos i un guía caní i el Servei Aeri, amb un helicòpter amb base a Torrejón de Ardoz (Madrid). Tot i això, la recerca ha acabat sense èxit, suposant un cop dur per a la família, que està vivint un autèntic calvari des de la seva desaparició i no perd les esperances de trobar-lo.

Mesos de recerca sense èxit

El José Antonio, de 45 anys, vivia amb la seva dona a les Franqueses del Vallès, però havien anat a passar les vacances de Nadal a Ceclavín (Càceres), el poble d'ella. El 29 de desembre va decidir anar a fer muntanyisme, una de les seves grans passions. Va emprendre la ruta entre la plataforma del Travieso i el cim del pic Calvitero, a uns 2.400 metres d'altura. No obstant això, mai va tornar. El senyal del seu telèfon mòbil i el fet de trobar el seu cotxe aparcat a l'inici de la ruta, va fer pensar als investigadors que mai va abandonar la muntanya.

Les males condicions meteorològiques a la zona, amb abundants nevades, van fer que la recerca s'hagués de suspendre fins a dues ocasions en les primeres setmanes. Els experts en telefonia de l'UCO no són especialistes en muntanya i no van poder pujar a fer el recorregut per rastrejar el senyal del mòbil fins que les condicions meteorològiques no van millorar al cap d'uns mesos amb l'arribada de la primavera. L'última gran operació de recerca per part de la Guàrdia Civil havia tingut lloc el passat 14 d'abril, però també havia fracassat. Després del nou intent sense èxit, cada vegada queden menys possibilitats de trobar el José Antonio, tot i que l'equip de rescat mai ha renunciat a trobar-lo.