En els controls de trànsit els agents policials es poden trobar molts escenaris possibles. Moltes vegades enxampen els conductors beguts o sota els efectes de substàncies estupefaents, però a vegades també els cacen sense tenir el carnet de conduir, sense dur la documentació del cotxe en regla o, fins i tot, amb droga o objectes robats que intenten amagar davant la presència policial. En algunes d'aquestes ocasions, per tal que no els caigui una multa o acabar detinguts, s'intenten fer passar per una altra persona. Això és que ha passat a la ciutat de Lleida, encara que en aquest cas el conductor no ho feia per evitar la corresponent sanció, sinó que en el seu dia a dia ja es feia passar per una altra persona.

Un control a Lleida destapa la falsa vida d'un home

Els fets han tingut lloc la matinada d'aquest divendres en un control rutinari de trànsit que efectius de la Guàrdia Urbana de Lleida havien habilitat a la rambla d'Aragó, una de les principals artèries de la capital del Segrià. En un moment donat, d'entre els diversos cotxes que circulaven per aquesta via, han aturat un conduit per un noi de 27 anys a qui se li ha demanat la documentació per comprovar que tot estigués en regla. L'home els hi ha facilitat les seves dades personals, però en el moment en què els policies municipals les han comprovat a les bases han vist que alguna cosa no quadrava. Ell no era la persona que havia indicat ser.

El jove, segons han pogut confirmar els agents de la Guàrdia Urbana de Lleida, els havia facilitat unes dades falses que corresponien a una altra persona. De fet, han pogut constatar que no es tractava d'un fet puntual per no ser multat, sinó que en la seva vida quotidiana l'home també simulava ser aquesta altra persona, fins al punt que a tot arreu anava fent servir el seu DNI. Davant aquesta situació, el noi ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'usurpació de l'estat civil. A més, també se l'ha denunciat perquè no disposava de l'assegurança obligatòria del vehicle, que ha estat traslladat al dipòsit municipal.