Agents de la Guàrdia Civil investiguen dos homes de 62 i 44 anys, veïns de la demarcació de Barcelona, acusats de falsificar receptes mèdiques prescrites per una clínica de Lleida. La investigació es va iniciar el mes de març de 2023 després que el cos armat, a través d'una informació del Col·legi Oficial de Farmacèutics d’Osca, tingués coneixement que setmanes abans un individu havia comprat amb una recepta falsa diversos medicaments, com ara Toseina i Trankimazin, en una farmàcia a la localitat de Monzón.

El document que els autors de l'estafa havien fet servir per a la compra dels productes tenia el format oficial de les receptes catalanes, amb un segell d’una clínica de Lleida. El que va fer detectar que es tractava de falsificacions, però, va ser que el codi de barres de les receptes era sempre el mateix, falsificant el número del metge col·legiat que les signava. Així havien aconseguit estafar un total de tretze farmàcies d'Osca i Saragossa, en algunes de les quals havien pogut obtenir els medicaments que buscaven i en altres no. El seu objectiu, segons han descobert els investigadors, eren medicaments amb components psicotròpics, el consum del qual pot suposar un perill per a la salut o que es poden vendre de manera il·legal.

Dos investigats a Barcelona

Després de diverses indagacions fetes pels investigadors de la Guàrdia Civil, es va poder determinar que els presumptes responsables de la compra fraudulenta dels medicaments eren dos veïns de la demarcació de Barcelona, que van quedar sota investigació policial. Es tracta de dos vells coneguts pels cossos policials, amb diversos antecedents i reincidents en delictes de falsificació documental. Les diligències del cas s’han entregat al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Barbastre, encarregat de la investigació.