Nou episodi de violència en una presó de Catalunya. El Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) ha estat novament l’escenari d’una brutal agressió per part d’un dels interns, tots d’entre 18 i 21 anys, que ha atacat dos funcionaris a primera hora del matí d’aquest dilluns 1 de maig, segons han informat des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) de Catalunya. Aquest assalt ha ocorregut només dues setmanes després que un altre pres apallissés a cops de puny un funcionari que estava fent tasques de vigilància al centre.

Dos funcionaris lesionats

Els fets han tingut lloc poc abans de les onze del matí, que és quan s’ha rebut l’avís de l’agressió. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un dels presos va tornar-se agressiu després que un funcionari li digués que havia de netejar la seva zona designada, i li demanés una participació més activa en les activitats que realitzen els interns del CP de la Roca. Com a resposta, l’autor de les agressions va començar a insultar el treballador del centre, qui li va indicar que tornés a la seva cel·la.

El jove va fer veure que complia amb les ordres rebudes, però, abans d’entrar a l’habitacle, va girar-se cap al funcionari i va començar a apallissar-lo amb cops de puny i puntades de peu. La violència de l’atac va propiciar que un altre treballador s’interposés entre ells, i també va resultar ferit durant el forcejament amb l’intern. Finalment, el van aconseguir reduir, però tots dos funcionaris van haver de rebre atenció mèdica. Un d’ells ha acabat amb el llavi partit, mentre l’altre ha patit dues fractures en una mà.  

El CP de Joves, una de les presons més conflictives

El Centre Penitenciari de la Roca és la presó catalana on més agressions a funcionaris es registren. Aquest últim incident ha propiciat als portaveus del CSIF a assegurar que trencaran l'acord signat amb l'Administració, el passat 22 de març, si no s'endureixen les mesures contra els interns que continuen atacant els funcionaris. Al seu comunicat han expressat que continuen a l'espera "que l'Administració implementi les mesures acordades" amb l'objectiu de "reduir la xifra vergonyosa d'agressions als treballadors del sistema penitenciari català".