Caçat a 146 quilòmetres per hora en un tram limitat a 50. Un conductor circulava a aquesta velocitat, que fins i tot supera el màxim a autopistes i autovies, per l'avinguda Diagonal de Barcelona. Un radar fix l'ha enxampat quan anava en direcció a la plaça de Francesc Macià el passat dimecres 24 d'abril cap a les onze de la nit. Donada la velocitat a la qual anava, triplicant la permesa i màxima de 50 quilòmetres per hora, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha tramitat una denúncia per la via penal.

El fet de triplicar la velocitat permesa (i fins i tot superar qualsevol límit màxim de les carreteres a l'Estat) la Guàrdia Urbana de Barcelona no li posarà una multa, com quan la denúncia es administrativa, sinó que anirà per la via penal. Això significa que la infracció es considera un delicte i anirà per la via judicial. La policia local barcelonina ha recordat amb aquest fet a les xarxes socials que "l'excés de velocitat és un dels factors que més influeixen com a causa indirecta sobre els sinistres i més agreugen els seus efectes. Respecta els límits!".

El motorista de 23 anys que va travessar Barcelona a més de 170 km/h

Fa poc més d'un mes, tal com va avançar ElCaso.cat, un motorista de 23 anys va creuar Barcelona a 170 quilòmetres per hora. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra el van caçar i identificar després que el jove publiqués les imatges amb una Yamaha Tmax per alguns carrers de la ciutat a gran velocitat, i que aquest mitjà va recuperar d'Instagram. El noi, veí de la capital catalana, va fer maniobres temeràries i ziga-zagues entre vehicles de les grans vies, com el carrer Aragó. La motocicleta va passar a disposició policial i va quedar investigat per onze delictes contra la seguretat viària, dels quals cinc són per excés de velocitat penalment punible i sis per delictes de conducció temerària.