Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts, 15 de novembre, un home de 37 anys i domicili desconegut, per conduir de forma temerària sota els efectes de l'alcohol i sense tenir permís de conducció. A més, després de ser enxampat es va fer passar per una altra persona. Per aquest motiu, està acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit, un de ruptura de condemna judicial i un altre d'usurpació d'estat civil.

Els fets van tenir lloc quan passaven 30 minuts de la mitjanit. Els Vigilants Municipals de les Borges del Camp, al Baix Camp, van veure un vehicle circulant amb les llums apagades, fent ziga-zagues i saltant-se un stop. Van decidir seguir-lo fins que va sortir del municipi i va agafar la carretera TV-3136 en direcció a Botarell, llavors el van aturar. En veure que el conductor estava sota els efectes de l'alcohol, van demanar ajuda als Mossos d'Esquadra.

El conductor es va fer passar per una altra persona quan el van enxampar conduint borratxo i sense carnet

Els agents de la policia catalana li van fer la prova d'alcoholèmia i l'home va donar un resultat positiu amb una taxa de 0,58 grams d'alcohol per litre en sang. Els policies li van demanar que s'identifiqués i l'infractor va donar les seves dades personals, però no va poder acreditar que fos la seva veritable identitat, motiu pel qual el van acabar traslladant fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus. Un cop allà, els agents van poder comprovar que en realitat el detingut s'estava fent passar per una altra persona.

Un cop van saber la seva identitat vertadera, es van fer les gestions de comprovació pertinents i van descobrir que el conductor no tenia el carnet per conduir un cotxe. Només tenia la llicència de ciclomotor i, a sobre, n'havia perdut tots els punts i no havia fet el corresponent curs per a poder-los recuperar després d'una suspensió penal de més de dos anys. L'home passarà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus aquest dimecres.