Agents de la Guàrdia Civil han detingut un conductor kamikaze que aquest passat dissabte va generar el caos a Múrcia després de circular durant més de 40 quilòmetres en sentit contrari i a tota velocitat. L’home anava completament borratxo i conduïa fent ziga-zagues entre els carrils per intentar fer fora de la carretera els vehicles policials que el perseguien. Finalment, va acabar xocant contra un guarda-raïl intentant evitar un control policial que havien muntat per aturar-lo.

Diversos conductors van avisar als cossos de seguretat la matinada del passat dissabte sobre un conductor que circulava a tota velocitat i pel carril contrari a la carretera RM 12. Ràpidament, es van activar dues motocicletes i una patrulla de la Guàrdia Civil, que es van aconseguir situar en paral·lel al conductor a més de 190 km/h i fer-li senyals acústics i lumínics per indicar-li que s’havia d’aturar. Davant la negativa de l’home a parar, una segona patrulla es va avançar per alertar la resta de conductors en les entrades i sortides de la carretera. Això no va evitar que una vintena de vehicles haguessin de maniobrar bruscament per no accidentar-se amb el conductor kamikaze.

Després d’uns quants quilòmetres de persecució, l’home es va desviar cap a l’autopista AP-7, on també va començar a conduir en sentit contrari. Allà, diverses patrulles de la Guàrdia Civil van muntar control a les sortides. En una d’elles, va intentar envestir els policies, que van arribar a apartar-se a temps. El cotxe va aconseguir sortir de l’autopista AP-7 per anar a agafar l’autovia A-30, però el van poder aturar a la rotonda d’entrada tallant-la amb diversos vehicles patrulla i fent que el conductor kamikaze xoqués contra la tanca metàl·lica de seguretat.

El conductor kamikaze duplicava la taxa d’alcoholèmia permesa

Un cop detingut després de la perillosa fugida, els policies li van fer la prova d’alcoholèmia, que va donar 0,46 mil·ligrams per litre d’aire expirat, gairebé el doble dels 0,25 que estan permesos. L’home, de 50 anys, va ser arrestat per un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle motoritzat amb una temeritat comprovada, posant en perill la vida de la resta de conductors, fer-ho en sentit contrari i completament begut.