Un Guàrdia Civil ha mort aquesta nit després de ser atropellat per un cotxe que pilotava un jove de 22 anys que ha donat positiu en consum de cocaïna i que estava fugint de la policia al municipi de Jerez de la Frontera, al sud d'Espanya.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, l'agent mort és Agustín Cárdenas, de 52 anys, natural i veí de Jerez, que deixa vídua, filla i tres néts.

Un conductor drogat ha matat Agustín Cárdenas

Els fets s'han produït aquesta matinada quan els ocupants d'un Renault Megane, amb el conductor de 22 anys i un copilot de 17, fugien de la Guàrdia Civil a més de 180 quilòmetres per hora en l'autovia A-381, que uneix Jerez i Los Barrios. La perillosa persecució s'ha acabat de manera tràgica quan el cotxe ha atropellat a l'agent de la Guàrdia Civil.

L'agent mort es trobava en un servei de seguretat ciutadana en una de les entrades de Jerez, on ha estat ser atropellat violentament pel vehicle que s'escapava de la policia. Després de l'atropellament mortal, el cotxe s'ha estavellat de manera frontal contra un altre vehicle. Els tres ocupants de l'altre vehicle han resultat ferits lleus.

TUIT GuardiaCivil

Publicació al Twitter de la Guàrdia Civil

Detinguts pilot i copilot del cotxe escapolit

Els dos joves han estat detinguts i traslladats als calabossos de la Comandància de la Guàrdia Civil a Cadis, on han començat a instruir-se les diligències. La capella ardent per l'agent mort s'ha instal·lat en un tanatori de Jerez de la Frontera. Diversos sindicats i la mateixa Guàrdia Civil, com també altres cossos policials, com els Mossos d'Esquadra, han enviat els seus missatges de record i dol per la mort de l'agent Agustín Cárdenas.