L’Audiència Provincial de Tarragona ha confirmat la sentència del Jutjat de Menors de Tarragona en què condemnava un noi a un any de llibertat vigilada com a autor d’un delicte lleu de danys, un d’atemptat contra un agent de l’autoritat i un altre lleu de lesions. El jove havia anat a casa d’un agent dels Mossos d’Esquadra, li havia provocat danys al seu cotxe i després va agredir al policia quan va sortir a recriminar-li l’acció.

El noi va llençar una bicicleta contra el cotxe de l'agent i li va clavar diversos cops de puny a la cara

Els fets van tenir lloc passades les vuit del vespre del 7 de juny de 2020 al domicili d’un agent dels Mossos d’Esquadra a Mont-roig del Camp, al Baix Camp. El policia estava a l’interior de casa seva quan va veure un grup de joves que s’apropava a l’entrada i es posava en actitud vigilant. Un dels nois, que en aquells moments tenia 17 anys, va llençar una bicicleta contra el cotxe particular de l’agent, sent coneixedor de qui era el propietari. El cop li va provocar alguns danys greus a la porta davantera del costat esquerre, la del conductor.

El policia ràpidament va sortir al carrer per recriminar-li l’acció i es va identificar com un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei. Després d’ensenyar l’acreditació, va demanar-li al noi que s’identifiqués i aquest va fer cas omís. El jove no s’ho va pensar dues vegades i li va propinar diversos cops de puny a l’agent a la zona del nas i el front, i alguns cops més per altres parts del cos.

El noi, que actualment ja té 19 anys, va ser detingut i jutjat pel Jutjat de Menors per un delicte lleu de danys, un d’atemptat contra un agent de l’autoritat i un altre lleu de lesions. Va ser condemnat a dotze mesos de llibertat vigilada, una sentència que ara ha confirmat la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona. A més, haurà de pagar en concepte de responsabilitat civil, o els seus pares com a responsables civils solidaris, 480 euros per les lesions provocades a l’agent i 121 euros pels danys causats al cotxe.