L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat un veí del Vendrell, al Baix Penedès, a tres anys de presó per tenir més de 200 armes de tota mena, algunes inclús considerades de guerra. En un acord amb el fiscal abans d’arribar al judici oral, també s’ha acordat la destrucció de tot el material que se li va intervenir i que es decomissin els 15.100 euros que tenia procedents de la venda d’armes.

L’home amagava més de 200 armes a casa seva, al seu cotxe i al pis de la seva exparella

L’home va ser enxampat en un control policial a l’autopista AP-2, a l’altura de Montblanc, el 14 de desembre de 2012, segons explica el Diari de Tarragona. Els agents van registrar el vehicle, un Volkswagen Kombi, i van trobar a l’interior del maleter catorze pistoles, deu revòlvers antics, un rifle, un canó, quatre granades de mà, catorze espasins, quinze espases, dinou ganivets, 28 baionetes, 43 navalles i 112 cartutxos. En un expositor també s’hi van trobar dues baionetes, una destral, una maça, tres projectils, 24 llaunes amb munició i fulminant i 370 cartutxos. Per últim, a la part posterior hi havia tres pistoles i 350 cartutxos, a més d’una ronyonera amb 3.925 euros.

Aquella mateixa tarda, els agents també van registrar el domicili que el detingut tenia al Vendrell, on van trobar en diverses estanteries dues granades de mà, un pot metàl·lic de fum, una gran quantitat de munició, peces d’armes i baionetes en diferents caixes, armes i revòlvers. Als falsos sostres de la cuina i el bany van trobar una gran quantitat de fusells, un subfusell, i 15.100 euros. En una altra part del local també van aparèixer armes curtes. Per últim, l’home també els va entregar diverses armes llargues, fusells, escopetes i munició de diversos calibres que tenia amagats en un fals sostre de l’entrada. Una de les armes decomissades era un subfusell automàtic que és considerat com una arma de guerra i la seva adquisició i tinença està prohibida.

Al cap de quatre dies també es va registrar el pis de l’exparella de l’acusat a la localitat de l’Ampolla, al Baix Ebre, on l’home havia estat vivint fins a la Setmana Santa de 2012. En l’habitatge es van trobar amagats un fusell, una espasa, una caixa de munició i una bossa amb diversos paquets de munició i un ganivet.