Un home anomenat Vinath Oudomsine, resident a Geòrgia (Estats Units) ha estat condemnat a tres anys de presó per haver-se gastat 58.000 dòlars, que va rebre de part del govern a tall de subvenció, en una carta de la popular saga de videojocs Pokémon.

Alguns països van decidir fomentar l'aparició d'ajuts econòmics per a algunes persones que les sol·licitessin durant els pitjors mesos de la pandèmia del coronavirus. L'objectiu era el de subvencionar els empresaris que ho necessitessin perquè els seus negocis continuessin en actiu després de passar uns mesos en què no podien operar de forma normal i, per tant, no eren capaços de generar una gran quantitat amb la seva activitat.

Vinath Oudomsine, de 31 anys, no va dubtar a demanar una subvenció a través de la llei CARES, que va començar a ser aplicada als Estats Units des de juliol de 2020. Quan Oudomsine va fer la petició perquè li concedissin la subvenció, va afirmar que havia de pagar unes despeses corresponents a una empresa de "serveis d'entreteniment", una cosa totalment falsa. Va dir ser el propietari d'una entitat de 10 persones falsificant la informació sobre els ingressos mensuals que obtenia amb la seva activitat empresarial.

Què va fer l'home amb els diners?

Oudomsine va rebre una subvenció de 85.000 dòlars, que va dipositar en el seu compte bancari. Poc temps després de rebre els diners va decidir gastar 58.000 dòlars en una carta col·leccionable del joc Pokémon. Es tractava d'una peça molt rara que es trobava en perfectes condicions.

carta pokemon Tw

Carta de Pokémon / Twitter

Les autoritats es van adonar d'aquest moviment bancari i van començar a investigar Oudomsine. En adonar-se que havia utilitzat els diners de la subvenció per comprar aquesta carta van decidir intervenir. L'octubre de 2021 el ciutadà de Geòrgia va haver de lliurar la carta que va comprar i després de diversos mesos ha conegut la seva sanció.

Ha estat condemnat a 36 mesos de presó i haurà de pagar una multa de 10.000 dòlars. A més, haurà de tornar els 85.000 dòlars que va rebre per part de l'administració de l'estat de Geòrgia.

Pokémon, un fenomen mundial

La popular saga de videojocs desenvolupada per l'estudi Game Freak s'ha convertit en una de les franquícies més reeixides de tots els temps al seu sector. Es dediquen a tota mena d'activitats com a marxandatge, pel·lícules, sèries de televisió, llibres o aplicacions i el seu joc de cartes és extremadament popular. De fet, algunes peces que estaven en bones condicions i eren rares han arribat a vendre's per més de mig milió d'euros.

El nou joc de Pokémon estarà ambientat a Espanya

"Pokémon Escarlata" i "Pokémon Porprat" són els dos títols d'aquesta popular franquícia de videojocs que arribaran a Nintendo Switch a final d'any, segons ha revelat The Pokémon Company a través d'un directe en xarxes socials en el que també ha mostrat el tràiler d'ambdós jocs. La desenvolupadora Game Freak és la que s'està encarregant del desenvolupament d'aquests dos títols en els quals es podrà jugar en un món obert i en els que arribaran la novena generació d'aquestes singulars criatures.

pokemon sagrada família

Sagrada Família en Pokémon / Game Freak

El més cridaner i que més reaccions ha despertat a les xarxes socials és la picada d'ullet que fan a Espanya, amb localitzacions i paisatges que evoquen a ciutats i regions com Barcelona (amb evocacions a la Sagrada Família o el Parc Güell), Madrid (la seva Plaça Major) Almeria (el desert, lloc de rodatge de films com Indiana Jones) o Castella-La Mancha (els prestigiosos molins del Quixot). També apareixen platges que bé podrien estar inspirades en Espanya, paisatges mediterranis, un mapa de la península Ibèrica i nombroses referències culturals.