L'Audiència Provincial de Ciudad Real ha condemnat un home a 22 anys i vuit mesos de presó per disparar contra set agents de la Guàrdia Civil que van entrar al seu domicili per detenir-lo. Una ruptura sentimental, el desencadenant.

Tiroteig després d'una ruptura sentimental

El jutge considera que l'esdeveniment va ser conseqüència d'un clima d'enfrontament greu i amenaces entre dues famílies d'ètnia gitana de les localitats de Puertollano i Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real), després de la ruptura sentimental d'una parella formada entre membres de les mateixes, relata Telecinco.

Els agents van procedir a escorcollar el domicili dels acusats A.G.R. i M.A.C.R., així com l'habitatge de l'altra família. La sol·licitud policial estava destinada a intervenir armes de foc i armes diverses per prevenir un enfrontament entre ambdues famílies.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

El 4 d'agost de 2016 van voler entrar al domicili dels acusats, a Argamasilla de Calatrava. Van anar-hi uniformats completament a tal efecte. Escut balístic, armilla antibales i casc antiavalots. L'acusat A.G.R., amb l'evident intenció de trencar el principi d'autoritat i matar els agents intervinents, proveït d'una escopeta de caça del calibre 12 amb canons paral·lels, va disparar contra ells. Va assolir cinc agents i alguns van caure a terra. Després es van retirar i van iniciar un tiroteig.

Tres dels trets van ferir l'acusat, que es va refugiar a la cuina i va emprendre la fugida per una finestra cap a la teulada de l'edifici, sent finalment detingut, no sense abans forcejar fortament amb els agents que el perseguien, segons Telecinco.

L'acusada M.A.C.R. va efectuar repetits i greus actes de violència física i verbal contra els agents i també va ser arrestada.

Màxim de 12 anys de presó

Segons la sentència, l'acusat A.G.R. és responsable d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i d'un altre d'atemptat contra l'autoritat (5 anys més).

També és culpable d'uns altres quatre delictes d'homicidi en grau de temptativa, condemnat a quatre anys de presó per cadascun d'ells; a què cal sumar un any més de pena per un delicte de receptació i uns altres vuit mesos per tinença il·lícita d'armes.

Malgrat totes les penes imposades, el màxim de compliment ascendirà a 12 anys de presó. A més, haurà d'indemnitzar els agents per una suma total superior als 14.000 euros per les lesions ocasionades.