Un home ha estat condemnat a 24 anys de presó per quatre delictes d'intent d'homicidi en arrossegar amb un cotxe robat a una vintena de joves que es trobaven a les portes d'una discoteca d'El Arenal de Palma de Mallorca, causant lesions a quatre, dos d'ells menors d'edat. L'arrestat és un home de 20 anys d'edat i va ser detingut com a presumpte autor d'homicidi en grau de temptativa i robatori d'ús de vehicle i contra la seguretat viària.

Una baralla va inaugurar els esdeveniments

Al judici celebrat l'octubre passat a l'Audiència de Palma, el jove de 20 anys va al·legar que "en cap moment" va atropellar al grup amb intenció de causar danys i va declarar que aquella matinada va discutir amb un conegut que era a la discoteca, amb el que després es va barallar al carrer.

Policia Nacional / Europa Press

Policia Nacional / Europa Press

Els fets van ocórrer el 6 d'abril de 2019 de matinada, sobre les 4:20 hores. El jove conduïa un vehicle robat, va atropellar vint joves i en va ferir quatre -dues d'elles menors d'edat-. Després de l'atropellament múltiple, en el qual tres dels arrossegats van resultar ferits de consideració, el conductor va utilitzar un altre vehicle per fugir de l'escena, segons Europa Press.

Els ferits van ser una adolescent de 15 anys amb un traumatisme a l'esquena, que va ser traslladada a l'hospital Son Llátzer, un home de 28 anys amb una fractura a una cama i un altre de 18 anys amb traumatisme lumbar. Els dos homes van ingressar a l'hospital Son Espases.

Pena de presó

En la sentència el tribunal considera que l'atropellament no va ser fortuït, tal com va argumentar el conductor, que va insistir que li van fallar els frens del cotxe que conduïa.

Els magistrats mantenen que el jove va actuar amb la intenció de matar els qui es trobaven a les portes de la discoteca quan el local va tancar i que, "per casualitat", no hi va haver més afectats. La sentència també recull que, després de l'incident, el jove va fugir del lloc amb el cotxe d'un amic sense preocupar-se pels ferits. Va ser detingut dues setmanes després.

A més de la pena de 24 anys de presó, el jove no podrà apropar-se a menys de 500 metres de les víctimes durant vuit anys i haurà de pagar indemnitzacions d'entre 3.000 i 9.570 euros a dues de les víctimes per les lesions i les seqüeles derivades de l'accident.