El programa MasterChef s'ha convertit en tot un fenomen mundial que ha enganxat als seus televisors a espectadors de tot el planeta. La versió espanyola, que s'emet en RTVE, és una de les produccions més reeixides de la televisió pública a Espanya. De fet, fa moltes temporades que continuen apostant per un model triple, que inclou participants famosos, nens i un altre de persones anònimes.

És un format summament reeixit, que s'ha replicat a més de 40 països i en alguns d'ells ha estat molt trencador. En els últims anys, el contingut gastronòmic ha augmentat notablement la seva presència i consideració en televisió, a les xarxes socials i plataformes com YouTube o Twitch.

El format és senzill, els concursants han de preparar diversos plats al llarg de la seva estada en el programa amb diferents directrius que els donen els jutges. La majoria de vegades els membres del jurat són professionals culinaris reconeguts i han de valorar la feina dels participants per donar un veredicte sobre qui ha de seguir i qui ha de ser eliminat.

MasterChef a l'Argentina

L'Argentina és un dels països en els quals s'emet MasterChef, la seva primera edició va ser estrenada el 2014 per la cadena Telefe. Allà també es van implementar les seves edicions Júnior i Celebrity, igual que a molts altres territoris. Malgrat això, la més popular és en la que participen famosos i actualment és l'única amb la qual la cadena sud-americana treballa.

En la seva primera edició, la de 2020, la guanyadora va ser Claudia Villafañe, coneguda per ser una empresària d'èxit i per haver estat casada amb l'ídol del futbol mundial, Diego Armando Maradona. El 2021 el vencedor del concurs televisiu va ser el conegut actor i cantant Gastón Dalmau.

victòria masterchef n'insta 2

Xipolitakis / Instagram

Encara no es coneix qui serà el guanyador de la tercera edició, que es troba actualment en emissió. Tot i que en alguns programes són convidats concursants que van participar anteriorment. És el cas de la model i vedet Victoria Xipolitakis, que va quedar al cinquè lloc el 2020.

La polèmica agressió en MasterChef

Des de la direcció del programa van decidir trucar a Xipolitakis perquè participés en un programa en el qual tant el decorat, com el vestuari dels concursants, com el menjar estaven inspirats en Grècia. També van decidir seguir algunes tradicions pròpies del país hel·lè.

A Grècia, pel que sembla, és tradició llançar els plats contra el terra en senyal d'alegria en finalitzar el dinar. Tot i això, Victoria Xipolitakis va decidir ser protagonista i va trencar un dels plats sobre el cap de Damián Betular, un dels membres del jurat, que és especialista en rebosteria.

En aquell moment, tots els presents es van sorprendre per aquest acte tan il·lògic, que va deixar tots congelats. Tot i això, Betular va voler no donar-li importància i va fer broma sobre el succeït, dient que no sentia dolor i que la model havia utilitzat una "molt bona tècnica".