WhatsApp és una aplicació que s'ha fet molt famosa des de fa una dècada aproximadament. És l'app de missatgeria instantània més utilitzada en alguns dels països més poblats d'occident, milions d'usuaris la tenen instal·lada als seus telèfons per les seves múltiples funcions i la seva senzillesa.

De fet, s'estima que uns 30 milions de persones la tenen instal·lada a Espanya. Una xifra molt alta si tenim en compte que la població total del país és d'uns 46 milions de persones. L'app de Meta té lleugers canvis amb cada actualització per millorar les seves prestacions i aconseguir una millor experiència per als usuaris.

Mitjançant WhatsApp els usuaris poden enviar grans quantitats d'informació en segons. Missatges de text, enllaços, fotografies, vídeos, GIF, stickers, ubicacions, contactes i fins i tot APK per instal·lar noves aplicacions al nostre telèfon, és realment complet el ventall d'opcions.

Poden hackejar les teves converses

Encara que la tecnologia ha implicat diverses accions positives com poder fer diverses gestions a distància també han augmentat els delictes a través d'internet. Hi ha persones que coneixen a fons el funcionament de les apps i poden robar la nostra informació bancària o personal.

WhatsApp no està exempt d'aquest tipus de problemes i alguns hackers poden espiar i robar les nostres converses privades. Tot i això, per als delinqüents és més senzill accedir al nostre compte a través de WhatsApp Web.

Xats de WhatsApp / Pixabay

Persona utilitzant WhatsApp / Pixabay

Poden robar l'historial de missatges a través de correu electrònic. També si fas clic en un enllaç o escaneges un QR desconegut t'arrisques que un hacker pugui accedir al teu compte de WhatsApp i pugui fer-nos xantatge amb publicar el contingut de les converses.

És per això que les autoritats recomanen anar molt amb compte amb els enllaços a què accedim i també recomanen tenir instal·lat als nostres equips un antivirus de qualitat que ens protegeixi de qualsevol amenaça.

Les novetats de WhatsApp

Des de l'empresa Meta, anteriorment coneguda com a Facebook, treballen diàriament per millorar les condicions, mecàniques i usos de WhatsApp. Fa uns anys van fer un pas més i van deixar de ser únicament una app de missatgeria instantània per permetre trucades i videotrucades.

També han incorporat la ubicació en temps real, per conèixer el lloc en el qual està una persona durant un temps delimitat. Una altra de les seves novetats és una animació que s'activa quan gravem una nota de veu sense la necessitat de mantenir el botó premut.

També han escoltat els seus usuaris més exigents introduint la possibilitat d'accelerar les notes de veu per guanyar una mica de temps mentre les escoltem. És molt útil per bregar amb persones que es dediquen a enviar aquest tipus de missatges constantment.