En aquesta època en què els equips estan acabant la temporada i són a pocs partits de veure si compleixen els seus objectius, els aficionats volen anar al camp a animar els seus perquè puguin guanyar i aixecar un títol, classificar-se per a alguna competició o evitar un fatídic descens.

És per això que en aquesta època de l'any la demanda per entrades per a molts partits augmenta considerablement. A més, hi ha alguns dies marcats en vermell, com la final de la Champions League entre Liverpool i Reial Madrid, a París, la de l'Europa League entre Eintracht Frankfurt i Rangers, a Sevilla, i la de la Conference League en la qual jugaran la Roma i Feyenoord, a Tirana.

Identifiquen un estafador a Las Palmas de Gran Canària

La Policia Nacional de La Rioja ha identificat i localitzat a Las Palmas de Gran Canària al presumpte autor d'un delicte d'estafa en vendre online entrades de partits de futbol, amb la qual cosa hauria perjudicat, almenys, a tres víctimes, una d'elles en aquesta localitat canària, una altra al Puerto de Santa María (Cadis) i una tercera a Logronyo.

La investigació va començar el mes de març passat, després d'una denúncia presentada en la Direcció Superior de Policia de La Rioja, en la qual el perjudicat va assenyalar que havia adquirit, a través d'una aplicació de compravenda entre particulars, dues entrades per a un partit de futbol, per un total de 900 euros -450 cada una d'elles-, però mai no les va rebre.

Aficionats amb les seves entrades Europa Press
Aficionats amb les seves entrades / Europa Press

Els agents van esbrinar que el suposat venedor era un home de 39 anys, que operava des de Las Palmas de Gran Canària, on resideix, i que també havia estafat, a través del mateix mètode, a una persona d'aquest municipi i a una altra del Puerto de Santa María.

L'estafador, en tots els casos, contactava amb les víctimes a través dels anuncis que aquestes publicaven a internet per interessar-se per la compra d'entrades de partits de futbol entre rellevants equips, es guanyava la seva confiança i els oferia realitzar la venda en la qual estaven interessades, ha detallat aquest dimarts, en una nota, la Direcció Superior de Policia de La Rioja.

Estafava les seves víctimes utilitzant Bizum

Les víctimes ingressaven l'import de la compra mitjançant una transferència o a través de l'aplicació de Bizum, però no van rebre les entrades que suposadament havien adquirit i, fins i tot, en el cas de Logronyo, va ser bloquejada pel venedor. Els investigadors han determinat que l'estafador va usurpar la identitat de la persona estafada el març últim al Puerto de Santa María per obrir un compte bancari.

Aquest home està encartat en nombrosos delictes d'estafa en diferents comunitats autònomes, comesos, sobretot, a través d'internet, amb una manera d'actuar similar en tots els casos, per al que es valia de l'anonimat que atorga realitzar fets il·lícits de forma online.

La Direcció ha assenyalat que tot apunta que la persona identificada havia fet del frau el seu mode de vida, ja que compta amb antecedents anteriors per fets similars. Fonts de la investigació han indicat a Efe que la Direcció Superior de Policia de les Canàries continua amb l'actuació per provar de detenir aquest presumpte estafador.