Arriba el Black Friday i s'inicien les estafes, sobretot les virtuals. Tot i que moltes botigues i plataformes online van començar fa gairebé una setmana amb els descomptes, prop d'aquest divendres s'esperen novetats i baixos preus. Per això, precisament, és necessari anar amb prudència i veure molt bé el què i com es compra. Perquè, sinó, caurem al desfalc de viatjar gratis per tota Europa o amb un robatori pel mètode phishing. És a dir, guanyar-se la confiança mitjançant enganys o fent-se passar per una altra persona, empresa o servei, que podria portar a la revelació de dates personals i confidencials o fer clic en un enllaç fraudulent. No obstant això, hi ha pautes a seguir en les estafes més comunes

Les estafes més comunes es poden evitar i s'ha de fugir d'ofertes enviades de llocs desconeguts

Molt de compte amb les ofertes que arriben a la safata d'entrada dels correus electrònics. És important comprovar, si es decideix obrir el missatge, qui és el remitent. Un cop fet, comprovar que és realment un establiment o empresa de confiança que, en molts casos, al estar subscrit t'informa dels descomptes en tots els seus productes. Tanmateix, el millor en aquests casos és anar directament al compte que tinguem als webs oficials d'aquestes marques i informar-nos allà de tot el pertinent als descomptes pel Black Friday. Perquè, normalment, la baixada de preus excessivament agressiva té darrere una estafa encoberta, així com també ho solen ser tots els enllaços rebuts per WhatsApp, SMS, Telegram o xarxes socials com Twitter o Instagram. 

A més, cal dir que les urgències falses no són bones. Moltes de les estafes són provocades per aquest tipus de necessitats irreals que fan sentir el client que ha de comprar en aquell mateix instant el producte. Per això, calma. Els descomptes màgics de 30 segons més enllà de les pàgines com els flash d'Amazon o d'altres, s'han de mirar de lluny perquè la pressió pot derivar en una pèrdua de diners i quedar-nos sense l'objecte comprat, a més d'accedir als teus comptes bancaris i dades confidencials. Una oferta d'un minut per viatjar gratis o per dos euros per tota Europa o les targetes regal amb un alt percentatge de descompte són adquisicions tan llamineres com irreals. Compte amb les estafes aquest Black Friday, especialment a Internet.