Amazon alerta d'una nova estafa pel Black Friday: els estan suplantant la identitat oferint iPhones a 2 euros. Tot i que sembla 100% real, no ho és i cal saber com actuar per no picar.

Arriba el Black Friday amb grans descomptes i ofertes a Amazon

Aquest divendres arriba l'esperat Black Friday i tothom està esperant les millors ofertes, ja que moltes plataformes com, per exemple, Amazon, oferiran productes a preus regalats amb grans descomptes en tota classe de productes.

Molts estafadors s'aprofiten del Black Friday per estafar als consumidors

No obstant això, hi ha molts estafadors que aprofiten aquestes suculentes ofertes per robar diners als consumidors. De fet, la Policia Nacional ha explicat per xarxes socials com identificar les estafes del Black Friday, ja que en moltes ocasions els estafadors són extremadament creïbles i escullen víctimes vulnerables.

Correus electrònics falsos suplantant la identitat d'Amazon oferint iPhones a 2 euros

"Detectada una campanya d'enviament de correus electrònics falsos suplantant la identitat d'Amazon. Busquen les teves dades per estafar-te. El ganxo són unes suposades targetes regal o productes electrònics per un preu insignificant", diu la Policia Nacional al seu compte de Twitter.

Una de les múltiples estafes, que s'ha viralitzat aquesta setmana, és la dels iPhones d'Amazon: l'estafador envia un correu suplantant la identitat d'aquesta pàgina web dient que la víctima ha guanyat un iPhone que mai ha comprat i que només ha de pagar les despeses d'enviament, que són de dos euros.

Imagen de Amazon en el móvil / Christian Wiediger Unsplash

Amazon alerta d'una estafa del Black Friday: els estan suplantant la identitat oferint iPhones a dos euros / Unsplash

Tot i l'aparença de real del correu, es tracta d'una estafa que et podria fer perdre tots els teus diners, així que és important no fer clic i, a més a més, alertar a Amazon perquè altres persones no siguin víctimes d'aquesta estafa. 

"Si reps una trucada, un SMS o un correu electrònic que creus que no és d'Amazon, notifica-ho immediatament"

"Ens prenem molt seriosament els intents de phishing i spoofing. Si reps una trucada, un SMS o un correu electrònic que creus que no és d'Amazon, notifica-ho immediatament", diu Amazon a la seva pàgina web.

El pas a pas per alertar de les estafes d'Amazon

El pas a pas que cal seguir és enviar un mail a stop-spoofing@amazon.com adjuntant la direcció que, presumptament, està suplantant la identitat d'Amazon. A més a més, també remarquen la importància d'adjuntar arxius on apareguin proves de la presumpta estafa.