Els estafadors busquen cada vegada estratègies més elaborades per enganyar les persones més vulnerables. Recentment, s'han pogut registrar diversos casos en els quals els delinqüents es fan passar per empleats d'una empresa important perquè la víctima no desconfiï.

És per això que és clau estar atent a les notícies relacionades amb estafes i conèixer la manera que tenen d'actuar aquest tipus de delinqüents que suplanten identitats perquè les víctimes potencials caiguin en les seves trampes.

En el cas en el qual hàgim estat enganyats per un d'aquests estafadors, hauríem de contactar amb la policia i aportar la quantitat de proves més gran possible perquè tinguin més facilitats per detenir els responsables.

Dos detinguts per estafa a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos falsos revisors de gas per estafar uns 14.000 euros a dues persones vulnerables -una amb discapacitat intel·lectual i una altra d'edat avançada- que viuen juntes al districte de Sant Martí, a Barcelona. Als detinguts, dos homes de 44 i 49 anys, se'ls atribueixen dos delictes d'estafa, ha informat la policia autonòmica.

Segons relaten els Mossos, els presumptes autors van trucar a una de les dues víctimes, la que te una discapacitat intel·lectual, a finals del mes de març fent-se passar per treballadors d'una empresa de gas i avisant que dos operaris es desplaçarien fins al domicili per fer una revisió.

Gas EP (2)

Revisió del gas / Europa Press

Van visitar el domicili en tres ocasions, obligant la víctima a fer pagaments de 3.300 euros cada vegada sota l'amenaça que, si no ho feia, tallarien el subministrament.

Com va ser la detenció?

Després de la tercera visita, van avisar la víctima que tornarien a posar-se en contacte per seguir amb unes presumptes tasques de manteniment, el que van fer el 13 d'abril, quan efectius policials van detenir en l'acte els dos presumptes autors.

En tasques posteriors de registre, la policia va trobar 5.925 euros en efectiu -part d'aquests diners procedents de l'estafa relatada-, documentació relacionada amb el succés, talonaris per fer comprovacions de pagament i roba que els presumptes autors aconseguien passar per treballadors d'una empresa de gas.

A més, els Mossos van detectar que un dels dos detinguts tenia una ordre de detenció pendent per uns fets que van tenir lloc al gener i en el registre van donar amb documentació relacionada amb aquest episodi.

Havia utilitzat el mateix "modus operandi" i en aquesta ocasió va estafar un total de 9.970 euros. Els detinguts van ser posats a disposició judicial el passat 15 d'abril.