Algunes persones es dediquen a comprar habitatges o vehicles en mal estat per poder vendre'ls després per una gran quantitat de diners. Aquest tipus de negoci requereix un pas previ, el d'arreglar l'objecte que necessita ser restaurat, el que implica una despesa que, a vegades, pot ser de diversos milers d'euros.

Per poder restaurar un habitatge o un vehicle són necessaris coneixements previs o treballar juntament amb un equip de professionals qualificats que sàpiguen gestionar la tasca de convertir una cosa que està en pèssimes condicions en una casa o cotxe, aptes per a la conducció o habitabilitat amb totes les mesures de seguretat i comoditat.

Afortunadament, en el cas en el qual algú sense experiència es vulgui aventurar a fer una d'aquestes feines, pot fer-ho gràcies a les moltes eines que hi ha a internet per aprendre a remodelar cases o cotxes. Malgrat això, es recomana ser molt meticulós i actuar amb cautela, perquè la inversió no es llenci a les escombraries.

La furgoneta de 24 anys

Alaena Wallace i la seva parella van decidir invertir el seu temps i els seus diners en transformar una vella furgoneta Mercedes Vito de 1998 en la caravana amb què sempre havien somiat per fer grans viatges per tot Europa. Han estat treballant en ella durant més de dos mesos i el resultat ha estat molt bo.

La caravana arreglada Twitter
La caravana arreglada / Instagram

Wallace i la seva parella no tenien experiència prèvia en aquest tipus d'obres, però amb paciència i veient molts tutorials de YouTube han aconseguit resultats satisfactoris que, sens dubte, serviran d'inspiració per a altres persones que vulguin fer una cosa semblant.

Els detalls de la transformació

Wallace va atendre els companys de Fabulous per explicar-los els detalls sobre aquesta obra i sobre com va començar el projecte: "La furgoneta no tenia seients posteriors, ja que era un vehicle normal. Malgrat això, la persona que ens la va vendre havia posat un matalàs i un espai que podia ser utilitzat com cuina, però estava completament buit", va dir.

Van fer servir el conegut programa SketchUp per crear un disseny que els agradés i van decidir seguir-lo amb tota mena de detalls. Alaena explica que hi havia alguns detalls imprescindibles a la seva caravana: "Teníem algunes necessitats molt específiques, ja que la idea era fer un viatge de surf i viure a la caravana durant sis mesos", va comentar.

El primer que van fer va ser treure els mobles i el matalàs, no hi havia res que poguessin aprofitar. Els següents passos van ser els més complicats. Van col·locar nous plafons de PVC i van instal·lar un sistema elèctric amb diversos endolls.

Van decidir decorar-ho tot perquè semblés una casa, amb molts detalls de fusta. Fins i tot Wallace va comentar que no van gastar gaires diners i van reciclar diversos elements: "Podria haver gastat una fortuna en comprar elements fets a mida, en canvi, vaig aprendre a utilitzar una màquina de cosir, vaig pintar els meus propis quadres per decorar i vaig fer prestatgeries amb restes de fusta. La funda del matalàs i les cortines les vaig cosir jo, fent servir llençols i teles velles," va dir.

Els resultats van ser excel·lents i moltes persones els contacten a través d'Instagram per demanar-los consell sobre com fer una restauració similar. La furgoneta vella es va convertir en una caravana luxosa amb tota mena de detalls i comoditats.