Anar a comissaria a denunciar un robatori i descobrir que el lladre ja estava allà detingut. Això és el que li va passar a un home aquest passat dimecres, 13 de setembre, quan va anar a les dependències policials de Mataró per explicar que li acabaven de robar una cadena d'or d'una estrebada al carrer Pere III el Cerimoniós. Els agents que li estaven agafant la denúncia, en escoltar les explicacions que donava la víctima i la descripció del lladre i l'objecte robat, van arribar a la conclusió que el sospitós era la persona que acabaven de detenir poc abans.

Detingut abans de denunciar-se el robatori

Cap a les dotze del migdia, els Mossos van rebre l'avís d'un intent de robatori al passeig de Berenguer III. Un home havia intentat sostreure per la força el telèfon mòbil a una persona, però la víctima li va plantar cara. Tots dos van començar a forcejar i al delinqüent li va caure a terra una cadena d'or. Ràpidament, la va recollir i va acabar fugint. La víctima va aconseguir retenir el seu telèfon mòbil, però va patir lesions al canell. Els Mossos van començar a buscar el lladre per la zona dels voltants, el van detenir en un carrer proper i el van traslladar a comissaria. En escorcollar-lo, duia a sobre la cadena d'or que li havia caigut.

Va ser aleshores, quan el delinqüent estava a les dependències policials, que un home es va presentar allà per denunciar un altre robatori. En recollir-li les dades, van sospitar que el lladre podria ser la mateixa persona que acabaven de detenir. Per això, van anar a buscar la cadena d'or que portava a sobre i se la van ensenyar a la víctima, que la va reconèixer com la que li havien robat. Així doncs, se'l va poder acusar també d'aquest robatori. A més, els investigadors el van poder relacionar amb un altre robatori similar que havia tingut lloc el passat 26 d'agost, en què va arrencar d'una estrebada una cadena d'or a l'avinguda Gatassa. L'home, amb nombrosos antecedents per robatori, va acabar detingut i va ser posat a disposició judicial.