La capacitat de supervivència dels més petits, moltes vegades, supera tots els límits. Quatre nens han sobreviscut durant 17 dies a les selves amazòniques del sud de Colòmbia després d'estavellar-se l'avió al qual viatjaven. Anaven amb tres adults més, dels quals només s'han trobat els cossos sense vida. Les autoritats del país han trobat els infants desapareguts el passat 1 de maig a l'accident de l'avió Cessna 206, operat per la companyia vialine Charter's, per un problema en el motor quan sobrevolava Araracuara. 

Els quatre menors han aparegut en una zona rural molt aïllada de Palma Rosa, que forma part del municipi de Solano, al departament de Caquetá; juntament amb els cossos dels tres adults que viatjaven amb ells a l'aeronau. L'accident va produir-se en una zona amb molta pluja i boires espesses, que fan més difícils les tasques de cerca que han realitzat els darrers dies més de cent membres de les Forces Armades de Colòmbia, amb tres gossos de cerca, indígenes de la regió i helicòpters. Però finalment, segons ha assegurat aquest dimecres a la nit l'Institut Colombià de Benestar Familiar (ICBF), els han localitzat sans i estalvis. 

Tres nens i un nadó sobreviuen 17 dies a la jungla

Els nens que han aconseguit sobreviure durant 17 dies a l'espessa selva amazònica són de l'ètnia uitoto, un poble indígena de l'amazònia colombiana i peruana. Han estat identificats com Lesli Mucutuy, de 13 anys, Soleiny Mucutuy, de 9, Tien Noriel Ronoque Mucutuy, de 4, i Cristin Neriman Ranoque Mucutuy, d'11 mesos. La mare d'aquest darrer, a més, va perdre la vida a l'accident d'aviació. Tanmateix, durant la cerca, els gossos de les Forces Armades van trobar un biberó que la resta de nens hauria utilitzat per alimentar el nadó de tan sols 11 mesos.

Les causes del sinistre encara no s'han esclarit, tot i que els problemes al motor són els més factibles i, atès que l'avioneta va ser trobada de cap, tot apunta que la tripulació podria haver intentat aterrar d'emergència sobre els gegantins arbres d'arrels enormes que hi ha a la selva.