La Policia Nacional ha detingut tres membres d'una mateixa família que tenien muntat un negoci de repartiment de cocaïna a domicili a la localitat valenciana d'Algemesí i els seus voltants. Els arrestats són una parella, un home de 49 anys i una dona de 55 anys, i el seu fill de 28 anys. Tots ells estan acusats d'un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a organització criminal. Als pares, a més, se'ls acusa també de blanqueig de capitals, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Utilitzaven la furgoneta d'empresa del pare per repartir la droga

La investigació que ha acabat amb la detenció de les tres persones es va iniciar a començament d'aquest 2023, quan es va tenir coneixement que un matrimoni i el seu fill podrien estar implicats en el tràfic de drogues a través del conegut mètode de "telecoca". Els traficants repartien cocaïna a domicili per encàrrec amb la furgoneta logotipada de l'empresa on treballava el pare per així no aixecar sospites. Segons van poder descobrir els investigadors, era el mateix pare qui, en el seu horari laboral, s'encarregava de distribuir la droga després de contactar amb el client per telèfon.

Després de diversos dies de vigilància policial, els agents el van interceptar quan anava cap al lloc de feina amb el vehicle de l'empresa. En escorcollar l'automòbil, els policies van localitzar diverses dosis de cocaïna amagada a l'interior de la palanca de canvis. Posteriorment, es va escorcollar dos habitatges propietat de l'investigat, on es van trobar 17 grams de cocaïna dividits en 22 dosis, 420 euros en efectiu, una bàscula de precisió, dues armes curtes de foc, dues armes d'aire comprimit i molta munició.

Arran d'aquestes troballes, l'home va ser detingut, així com la seva parella, que també estava en un dels domicilis en el moment de registrar-lo. Posteriorment, també es va detenir el fill del matrimoni que també estava implicat en el negoci familiar. Cap dels arrestats tenia antecedents. Un dels detinguts ha passat a disposició judicial perquè un magistrat determini si entra o no a presó. Els altres dos arrestats han quedat en llibertat després de declarar davant la Policia Nacional, amb l'obligatorietat de presentar-se davant el jutge quan els requereixi.