Efectius de la Guàrdia Civil de Girona, juntament amb la Gendarmeria francesa, han dut a terme una operació policial contra el tràfic de drogues de manera coordinada entre els dos països que ha acabat amb la desarticulació d'una banda de narcotraficants internacional i la detenció de deu persones. El dispositiu és la culminació de la investigació anomenada Aiguamolls/Starcoke que s'ha dut a terme en els últims mesos. Els arrestats, alguns d'ells a Catalunya, estan acusats de ser els presumptes autors de delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

Detenen el cap de l'organització a Serinyà

Durant l'operatiu policial, que es va dur a terme el passat dimarts, es van fer una desena d'escorcolls, tots ells en territori francès. Els agents hi van trobar 220 grams de cocaïna, 11.930 grams de cabdells de marihuana i 1.005 grams d'èxtasis (MDMA). També es van requisar tres fusells d'assalt, una pistola i un revòlver, així com es van intervenir nou vehicles i dos rellotges Rolex. A més, també es van trobar prop de 200.000 euros, 67.000 dels quals en efectius i 140.000 en comptes bancaris que la policia ja havia intervingut anteriorment.

Malgrat que tots els escorcolls es van produir a França, no va ser així pel que fa a les detencions. De fet, la més important, la del cap de l'organització criminal, un ciutadà francès, es va produir en territori català. Concretament, a la localitat de Serinyà, al Pla de l'Estany. La Guàrdia Civil ha posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona les diligències instruïdes. De moment, la investigació encara es manté oberta i no es descarta que es puguin produir més detencions relacionades amb aquesta organització criminal dedicada al tràfic de drogues a escala internacional.